Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν θα μπορούσε να λείψει από τον μεγάλο ημιτελικό των «μπλε», φτάνοντας μάλιστα να… γειώσει τη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά αύριο στις Βρυξέλλες.

«Θα κερδίσουμε… Η Γαλλία θα κερδίσει» είπε με σιγουριά στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν το απόγευμα έξω από το εστιατόριο που γευμάτισε, πριν αναχωρήσει για το γήπεδο.

Ο Γάλλος πολιτικός πήρε από νωρίς τη θέση του στα επίσημα του Al Bayt Stadium, δίπλα από τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και ξεχνώντας τα πρωτόκολλα, έζησε το ματς σαν ένας απλός φίλαθλος…Αφού τραγούδησε τον εθνικό ύμνο, πανηγύρισε έντονα το 1-0, σήκωνε τα χέρια ψηλά στις χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του και έδειχνε ανακουφισμένος όταν οι Μαροκινοί αστόχησαν στις δικές τους στιγμές..
Macron11
Macron22

Κι όταν τελείωσε το ματς έγραψε στον λογαριασμό της γαλλικής προεδρίας στο twitter:

«Ευχαριστούμε ‘Μπλε’. Τώρα το Κύπελλο».

«Στους Μαροκινούς φίλους μας: Συγχαρητήρια γι’ αυτό το όμορφο ταξίδι. Έχετε αφήσει το αποτύπωμα σας στην ιστορία του ποδοσφαίρου»

Ο Γάλλος πρόεδρος κατέβηκε και στα αποδυτήρια των «Τρικολόρ» και πανηγύρισε μαζί με τους ποδοσφαιριστές που γλεντούσαν με την ψυχή τους τη μεγάλη επιτυχία.