Παραμονές του τελικού του Μουντιάλ η πρώτη δασκάλα του Λιονέλ Μέσι στην Αργεντινή αιφνιδίασε άπαντες, καθώς δημοσίευσε μία επιστολή όπου παραδέχεται πως δεν είναι καλά στην υγεία της και ότι θέλει -πριν φύγει από τη ζωή- να τον αγκαλιάσει.
Ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει σημαδέψει μόνο τις ζωές εκατομμυρίων φίλων του ποδοσφαίρου, μέσα από τα πράματα και θάματα που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα σε σύλλογικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή μαζί του όταν δεν ήταν ακόμα ο θρύλος της Αργεντινής που είναι σήμερα.
Απόδειξη η πρώτη δασκάλα του στο δημοτικό (τον είχε ως μαθητή από την πρώτη μέχρι την τρίτη τάξη), Μόνικα Ντομίνα, η οποία λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Μουντιάλ μεταξύ της αλμπισελέστε και της Γαλλίας, βγήκε στον αέρα ραδιοφωνικής εκπομπής στη χώρα της (Super Deportivo Radio) και εξέφρασε την επιθυμία της να ξαναδεί τον Pulga με δεδομένο πως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν ξέρει πόσο θα ζήσει ακόμα.


«Έχω κάνει εξετάσεις για την καρδιά μου και δεν νιώθω πολύ καλά για αυτό θέλω να τον δω, πριν πεθάνω θέλω να τον αγκαλιάσω ξανά», ανέφερε μεταξύ άλλων, παραμονές του τελικού του Μουντιάλ, για να αποκαλύψει στη συνέχεια τη συγκινητική γραπτή επιστολή της προς τον 35χρονο σούπερ σταρ όπου του λέει τα ακόλουθα:
«Γεια σου Μέσι. Ευχαριστώ τον Θεό που ήμουν δασκάλα σου. Και ευχαριστώ και εσένα που ήσουν μαθητής μου. Σε ευχαριστώ που είσαι εσύ. Μην αλλάξεις ποτέ. Είσαι ένας υπέροχος, λογικός και απλός άνθρωπος. Σε ευχαριστώ που μου έκανες την τιμή να είμαι μέρος της ζωής σου. Συγγνώμη για τις απαιτήσεις μου.
Σε ευχαριστούμε που μας έχετε χαρίσει μία απίστευτη ευτυχία σε καιρούς πολλών αποτυχιών και που φέρατε την ομάδα εκεί που είναι. Το να σε βλέπω ευτυχισμένο, μου δίνει ευτυχία.
Μου αρέσει που μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Σε ευχαριστώ για τη δόξα σου. Θα μου άρεσε να σε αγκαλιάσω ξανά. Μας έχεις κάνει ήδη ευτυχισμένους. Καλή τύχη, σε αγαπάμε πολύ».