Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στα 41Α βραβεία ΠΣΑΠΠ για τη σεζόν 2021-22 και σε δηλώσεις του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ποδοσφαιριστές του αλλά και για τους συνεργάτες του.
Προπονητής της χρόνιας ψηφίστηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος μεταμόρφωσε τον Παναθηναϊκό μέσα σε ένα χρόνο και με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλo. Μάλιστα από τα μισά της σεζόν και μετά το τριφύλλι έπαιξε πάρα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και αγωνίστηκε ξανά σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Κατά τη διάρκεια  των 41ων βραβείων ΠΣΑΠΠ ο Σέρβος προπονητής βραβεύτηκε και χαρακτηριστικά δήλωσε:
«Nα ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠΠ. Δεν τίμησαν μόνο εμένα αλλά και τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μου, τους συνεργάτες μου, επιτελούν ένα πολύ μεγάλο έργο στον Παναθηναϊκό, ώστε οι παίκτες να έχουν τα πάντα για να ανταποκρίνονται όπως πρέπει. Ευχαριστώ και τους παίκτες μου, κάποιοι είναι και εδώ και χαίρομαι για αυτό. Το αξίζουν.
Όλοι οι παίκτες μας είναι εκφραστές μια ιδέας και τους ευχαριστώ για αυτό που παρουσιάζουν. Η αλήθεια είναι, ξέρετε πως είμαι απόφοιτος της ΕΠΟ. Κάποια στιγμή το 2002 είχαμε ένα μάθημα ψυχολογίας. Σε αυτό το μάθημα μας είχαν πει ένα πράγμα που μου έμεινε, επειδή ήμουν ποδοσφαιριστής. ”Ο προπονητής είναι πάντα ένα σημείο που συνδέει τον παίκτη με τον στόχο”. Αν δεν είχα παίκτες με διάθεση να εκπληρώσουν τους στόχους, δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Θέλουμε παίκτες με στόχο, να θέλουν να αφήσουν στίγμα και έτσι γίνονται τα πράγματα καλύτερα για εμάς».