Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς έφυγε πρόωρα και άδοξα από τη ζωή στα 53 του χρόνια βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του αλλά και όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια, με τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης στους οικείους του να είναι αμέτρητα.

Οι ομάδες τις οποίες υπηρέτησε πιστά είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως προπονητής θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν μέσω αναρτήσεων στα social media, με τα λόγια συγκίνησης να περισσεύουν για έναν απίστευτο μαχητή που λύγισε μόνο απέναντι στο τέρας της λευχαιμίας.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου αποχαιρετάει τον Μιχαΐλοβιτς:

Ιταλική λίγκα: “Η Lega Serie A είναι βαθιά θλιμένη για τον θάνατο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ενός συμβόλου του ποδοσφαίρου και της ζωής. Η σπάνια κλάση ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, η δύναμή του και η ανθρωπιά του αποτελούν παράδειγμα που αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στο ιταλικό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο”.

Μπολόνια: “Αντίο μίστερ, θα ζεις για πάντα στην καρδιά μας”.

Μίλαν: “Ο ουρανός κέρδισε έναν ακόμα θρύλο. Θα μας λείψεις πολύ Σίνισα”.

Νάπολι: “Αντίο μίστερ”.

Τζανλουίτζι Ντοναρούμα: “Ήσουν πάντα πολεμιστής και ξέρω πόσο πολύ πάλεψες. Θα σε ευχαριστώ που πάντα πίστεψες σε μένα και για όλα όσα μου είπες από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε. Θα μείνεις για πάντα στην καρδιά μου, αντίο μίστερ”.

Αξίζει να σημειωθεί πως ως παίκτης συνολικά πήρε μέρος σε 315 ματς στην Serie A σκοράροντας 38 γκολ (αν και αμυντικός μέσος είχε έφεση στο γκολ, όντας μάλιστα σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ με το φαρμακερό αριστερό του πόδι) ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στα 12 χρόνια που έπαιξε στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας πανηγύρισε συνολικά 11 τίτλους, 7 με την Λάτσιο και 4 με την Ίντερ.