Το πρώτο ραντεβού της σεζόν 2022-23 είχε δοθεί στα…ξένα. Ήταν 19 Ιουλίου, όταν η ΑΕΚ άρχισε το ευρωπαϊκό της οδοιπορικό από την «MCH Arena», την έδρα της Μίντζιλαντ. Η αρχή ήταν εξαιρετική, παρά τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τη δανέζικη ομάδα. Η συνέχεια, ονειρική.
Παρτίζαν και Ντνίπρο στο καναβάτσο. Παρουσία στους ομίλους του Europa League, πρόκριση στα νοκ άουτ του Europa Conference League σε όμιλο με Φενερμπαχτσέ, Ρεν και Ντιναμό Κιέβου, κλείνοντας νέο ραντεβού με τη Ντνίπρο.
Οι γιορτές των Χριστουγέννων την βρήκε να συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας με ΑΠΟΕΛ και Πάφος FC. Αφού κατάφερε να προσαρμοστεί στις διπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις, με την εξαιρετική διαχείριση του ρόστερ από τον προπονητή της, εκμηδένισε τη διαφορά των επτά βαθμών, χάρη στις οκτώ διαδοχικές νίκες.
Το 2022 έκλεισε για την ΑΕΚ με τον πλέον ιδανικό τρόπο, δημιουργώντας για τον εαυτό της ευοίωνες προοπτικές ενόψει της συνέχειας. Μια άκρως πετυχημένη πορεία, όμως ο δρόμος μέχρι την Ιθάκη παραμένει ακόμη μακρύς και δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά πραγματικότητα.
Ο κόσμος της ωστόσο, δικαιούται βάσει των όσων του έδειξε η ίδια η ομάδα, όχι (πλέον) να ονειρεύεται, αλλά να πιστεύει ότι θα κόψει πρώτη το νήμα. Φιλοδοξίες πάντοτε υπήρχαν, φανερές και…κρυφές. Μόνο που πλέον δεν είναι κρυφές. Δεν είναι, καν, απλή φιλοδοξία. Είναι στόχος.
Ο καθένας το λέει, το νιώθει και το πιστεύει: η ΑΕΚ μπορεί να φέρει το πρωτάθλημα στη Λάρνακα.

Ανδρέας Βεντούρης