Το σερί καλά κρατεί με σφραγίδα Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ίσως το διπλό στο «Αμμόχωστος» να είναι όμως ακόμα πιο σημαντικό και από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με την Ομόνοια.
Έχει ιδιαίτερη και προφανώς ξεχωριστή σημασία η 7η σερί νίκη και η εξήγηση είναι οι ακόλουθοι λόγοι.
1. Το ΑΠΟΕΛ, πήγε στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα…λαβωμένο, ίσως στον μεγαλύτερο βαθμό για φέτος. Ο Μιλόγεβιτς…αναγκάστηκε να ξηλώσει την προσφιλή του 11άδα και στη διάρκεια του ματς, έκανε τέτοιες κινήσεις που παραξένεψαν πολλούς, όμως τις έκανε για να πάρει η ομάδα του την ουσία.
2. Το ΑΠΟΕΛ είχε να αντιμετωπίσει ένα αντίπαλο στο γήπεδο του, όπου συνήθως βάζει δύσκολα σε όλε στις ομάδες. Επιβλήθηκε όμως κατά κράτος στο α΄ημίχρονο αφού εκτός από τα δύο γκολ, δεν απειλήθηκε καθόλου.
3. Δέχτηκε τη μείωση του σκορ με το…καλημέρα στο β’ ημίχρονο, όμως κράτησε πολύ καλά με εξαίρεση την απόκρουση του Μπέλετς στο 86’ στη μοναδική επικίνδυνη ευκαιρία των γηπεδούχων.
4.Με τη δική του σπουδαία νίκη και την παράλληλη απώλεια της Πάφος FC, πάει την ερχόμενη Παρασκευή στο «Στέλιος Κυριακίδης» με την ελάχιστη διαφορά. Αυτό σημαίνει πως ναι μεν με νίκη ανεβαίνει στην 1η θέση αλλά και με αρνητικό αποτέλεσμα, θα παραμείνει στο…κόλπο του τίτλου.
5. Η 7η σερί νίκη και το γεγονός ότι είναι ένα βήμα από την κορυφή, εδραιώνει μία φοβερή δυναμική και στέλνει μηνύματα σε όλους, για την διάθεση και ικανότητα του φτενού ΑΠΟΕΛ να πετύχει τον μεγάλο του στόχο.
6. Εν όψει τους ματς της Παρασκευής, έρχονται πίσω στην ομάδα, τουλάχιστον τρεις παίκτες και ο λόγος για τους Κβιλιτάια-Βιγιαφάνες-Γουίλερ και ο προπονητής με την υποχρεωτική επέκταση του rotation δικαιούται πλέον να διαχειρίζεται δύο σχεδόν ισάξιες 11άδες.