Επιτέλους νίκη για την Ατλέτικο, που επικράτησε με 2-0 της Έλτσε και περιμένει να δει τι θα κάνει και η Σοσιεδάδ και αν θα είναι στην τετράδα ως το τέλος του 2022. Με την Μπαρτσελόνα εντός το επόμενο ματς πρωταθλήματος.

Στο 2ο λεπτό ο Μπιγάς έσωσε προ του Μοράτα ενώ στο 8’ το μακρινό σουτ του Μίγια πέρασε λίγο έξω και στο 14’ ο Μπαντία είπε όχι σε σουτ του Ζοάο Φέλιξ. Στο 26’ το σουτ του Μοράτα σταμάτησε στα σώματα και στο 34’ ο Ισπανός φορ αστόχησε με σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 35’ το πλασέ του Καρασκό πέρασε μόλις έξω όπως κι εκείνο του Ζοάο Φέλιξ στο 37’ ενώ στο 45’ αποβλήθηκε ο Βερδού.

Στο 28ο λεπτό το σουτ του Γκριεζμάν πέρασε πάνω από τα δοκάρια ενώ στο 51’ ο Γάλλος σημάδεψε τον Μπαντία και  στο 52’ αποβλήθηκε ο Ερμόσο. Κι όμως στο 56ο λεπτό ο Γκριεζμάν σέντραρε από δεξιά και ο Φέλιξ με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-0.

Στο 62ο λεπτό ο Μπαντία είπε όχι σε σουτ του Ζοάο Φέλιξ ενώ στο 71’ το σουτ του Μίγια, έξυσε το δοκάρι του Όμπλακ αλλά στο 74’ ο Μοράτα έκανε φοβερή ενέργεια και πλασέ από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Ντιέγκο Γκονθάλεθ και κατέληξε στα δίχτυα της Έλτσε για το 2-0. Στο 81’ το δυνατό σουτ του Κοντογκμπιά πέρασε λίγο έξω ενώ στο 89′ ο Όμπλακ έσωσε μετά από σουτ του Μπιγάς και στο 90′ αποβλήθηκε και ο Κίνα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένεθ, Ερμόσο, Γιορέντε, Καρασκό, Κοντογκμπιά, Γκριεζμάν (79’ Κόκε), Μπάριος (79’ Σαούλ), Φέλιξ (66’ Λεμάρ), Μοράτα

ΕΛΤΣΕ: Μπαντία, Ντιέγκο Γκονθάλεθ, Παλάσιος (82’ Φιδέλ), Βερδού, Μπιγάς, Κλερκ, Ραούλ Γκούτι (82’ Κίνα), Ομάρ  Μασκαρέλ, Μίγια (82’ Τετέ Μορέντε), Μπογέ (68’ Πόνσε), Μαρτί (68’ Κογιάδο).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ