Η διοικητική και η αγωνιστική λειτουργία της Ανόρθωσης, συνεχίζονται κανονικά. Παρά την απογοήτευση που έχει προκληθεί από τις εξελίξεις με την παραίτηση Χρίστου Πουλλαΐδη, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2023 και από την αγωνιστική μιζέρια που εκπέμπει η ομάδα, εντούτοις γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε τόσο η ομάδα, όσο και το καθεστώς της διεύθυνσης, να μην αδρανοποιηθούν.
Ο κύριος Πουλλαίδης θα συνεχίσει να τηρεί το οικονομικό πλάνο μέχρι και την τελευταία μέρα της παρουσίας του (βλέπε πληρωμές μέχρι και Ιανουάριο του 2023) συν επίσης και το κόστος των μεταγραφών Ιανουαρίου.
Αναφορικά τώρα με τα θέμα που είναι στην πρώτη γραμμή, οι πληροφορίες της ιστοσελίδα μας λένε τα έξης:
ΔΙΑΔΟΧΗ ΠΟΥΛΛΑΙΔΗ: Παρά το ότι έχουν γραφτεί κάποια ονόματα, εντούτοις, τίποτε το χειροπιαστό δεν υπάρχει. Για να αναλάβει κάποιος το θέμα της διαδοχής Πουλλαίδη, πρέπει πρώτα να ξέρει, πως θα αποχωρήσει ο πρόεδρος. Μετά τον Ιανουάριο, θα έχει συμμετοχή στο οικονομικό ή όχι; Γιατί, δεν είναι και ότι πιο εύκολο να καταφέρει να πληρώσει τους τελευταίους τέσσερις μισθούς, με τα υφιστάμενα έσοδα.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Θα καλυφθούν οι δύο κενές ( βλέπε από το καλοκαίρι) θέσεις στον αριθμό τω παικτών του καταλόγου Α.
Από εκεί και πέρα, η πιθανή φυγή του Ράντονιτς, θα φέρει και τρίτη μεταγραφή,  συν επίσης και η αναπλήρωση του Λάζαρου, άρα με αυτό τον τρόπο θα γίνουν οι τέσσερις μεταγραφές, εκ των οποίων οι δύο θα είναι σέντερ φορ.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ: Παρά το ότι είναι αναμενόμενος ο μηδενισμός για το ματς με την Καρμιώτισσα εν τούτοις θα γίνει υπεράσπιση για να αποφευχθεί η τιμωρία της έδρας. Υπάρχει μία σειρά γεγονότων που θα μαζέψει η νομική υπεράσπιση της Ανόρθωσης με παρόμοια γεγονότα και αποφάσεις που έλαβε ο Αθλητικός Δικαστής.