Η ΑΕΛ συνεχίζει την προετοιμασία της για το τοπικό ντέρμπι με τον Απόλλων θέλοντας η ομάδα να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί της. 
Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, όχι γιατί είναι αντίπαλος ο Απόλλωνας, αλλά γιατί η ομάδα δεν θέλει να μείνει άλλο πίσω από τους στόχους της. Ήδη η ΑΕΛ έχασε την επαφή της με το πρώτο γκρουπ και θέλει να επανέλθει ξανά όπως είχε κάνει μερικές εβδομάδες πριν. Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι δεν υπολογίζει στους Πάβλοβιτς και Φιλίπποβιτς. Από εκεί και πέρα παραμένει αμφίβολος ο Κατσάνικλιτς με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος του. Ο Σουηδός αποχώρησε με πρόβλημα από το φιλικό με τον ΠΑΟΚ.
Σε μια άλλη εξέλιξη ο Ντοναλτόνι Ζαμπού δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο με την φανέλα της ΑΕΛ, καθώς όπως ενημέρωσε η ΚΟΠ την ομάδα, έχει  προχωρήσει στην διαγραφή του από τα μητρώα της ομοσπονδίας ως κοινοτικού ποδοσφαιριστή και μπορεί να αγωνίζεται μόνο ως ξένος. Αυτό γιατί η ΚΟΠ δεν αναγνωρίζει το ελληνικό διαβατήριο με το οποίο είχε κάνει την αρχική εγγραφή του στα μητρώα της.  Ο Ντοναλτόνι δεν έχει αγωνιστεί καθόλου με την ΑΕΛ μέχρι τώρα και μετράει μόνο ένα παιχνίδι με την Κ19 κόντρα στην Ομόνοια στο οποίο σκόραρε και δύο γκολ.  Η ΑΕΛ έχει συμπληρωμένες τις θέσεις των ξένων οπόταν ο Ντοναλτόνι δεν μπορεί να αγωνιστεί αν δεν αδειάσει θέση ξένου στην ομάδα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο τον Ιανουάριο, αλλιώς θα πρέπει να παραχωρηθεί δανεικός ο ποδοσφαιριστής για να μπορέσει να αγωνιστεί φέτος.

Μιχαήλ Αριστείδου