Στο γεγονός πως οι παίκτες της Αγγλίας δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο κόντρα στη Γαλλία στάθηκε ο Γκάρεθ Σάουθγκειτ μετά τη λήξη του σπουδαίου μεταξύ τούς προημιτελικού του Μουντιάλ.
Ο Γκάρεθ Σάουθγκειτ τόνισε πως η Αγγλία άξιζε κάτι καλύτερο κόντρα στη Γαλλία και στάθηκε στην εκπληκτική πορεία των «τρικολόρ» στο φετινό Μουντιάλ, κάλυψε απόλυτα τον Χάρι Κέιν, θεωρώντας ότι χωρίς αυτόν δε θα έφταναν στα προημιτελικά, ενώ δεν θέλησε να μιλήσει για τη διαιτησία.
Αναλυτικά: «Η απόδοσή μας άξιζε για περισσότερα, αλλά, φυσικά, τα γκολ είναι καθοριστικά. Απλώς, είπα στους παίκτες ότι δεν μπορούσαν να δώσουν άλλα, έπαιξαν πολύ καλά απέναντι σε μια κορυφαία ομάδα. Ο τρόπος που έχουν προχωρήσει ως ομάδα στο τουρνουά ήταν θαυμάσιος».
Για το χαμένο πέναλτι του Χάρι Κέιν: «Κερδίζουμε και χάνουμε ως ομάδα, είχαμε ευκαιρίες για γκολ, αλλά τις χάσαμε. Ήταν απίστευτος για εμάς και αξιόπιστος σε αυτές τις καταστάσεις ο Κέιν, δεν θα είχαμε φτάσει έως εδώ χωρίς αυτόν».
Για τον διαιτητή: «Δεν έχει νόημα να μιλάω για αυτό. Προτιμώ να μιλήσω για τους παίκτες μας και να πω συγχαρητήρια στη Γαλλία. Τους δώσαμε ένα παιχνίδι και δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα».