Στην μακροσκελή ανακοίνωση της για τα όσα έγιναν στο Τσίρειο, η ΑΕΛ τοποθετείται για τα διαμοιρασμό των εισιτηρίων ρίχνοντας ουσιαστικά την μπηχτή προς τον Απόλλωνα.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Εμείς ως ΑΕΛ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΑΕΛ, κ.Ανδρέας Σοφοκλέους, επικοινώνησε στις αρχές της βδομάδας με τον Πρόεδρο του Απόλλωνα κ.Νίκο Κίρζη, μετά την ενημέρωση για τα 1000 εισιτήρια και είχαμε προτείνει ότι θα έπρεπε το παιχνίδι να διεξαχθεί με γεμάτες τις δύο κερκίδες.
Ένα τέτοιο τελευταίο ντέρμπι στο Τσίρειο στάδιο θα έπρεπε να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και προτείναμε να έρθει όλος ο κόσμος στο γήπεδο και να τιμηθούν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων με σημαντική συμβολή στη μακροχρόνια ιστορία των ντέρμπι των δυο ομάδων στο Τσίρειο στάδιο, παράγοντες και Πρόεδροι των δύο ομάδων με μακρόχρονη σύνδεση κατά την ιστορία λειτουργίας του γηπέδου που θα αποχαιρετίσουμε σύντομα καθώς και των στελέχη των Συνδέσμων Φιλάθλων.
Δυστυχώς η εισήγηση μας δεν έγινε αποδεκτή καθώς ο
 Απόλλωνας επέμεινε στο να τηρηθεί το δικαίωμα της αναλογίας των φιλάθλων 90-10 όπως θα συμβεί και στο επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων στο νέο γήπεδο που θα είναι γηπεδούχος η ΑΕΛ.
Σκοπός μας και στόχος μας ήταν το τελευταίο ντέρμπι στο Τσίρειο να ήταν μια γιορτή όπως αρμόζει στην Ιστορία των δύο ομάδων και όχι να εξελιχθεί σε μια ντροπιαστική νύχτα που σίγουρα δεν τιμά κανένα.
Από την δική μας πλευρά θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη προστασία του Σωματείου μας, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με πρόθεση την διατήρηση και ενίσχυση των καλών σχέσεων μεταξύ των σωματείων και των φιλάθλων όλων των ομάδων.
Ζητούμε ίση μεταχείριση από την Αστυνομία και όλες τις αρμόδιες αρχές και τονίζουμε τη θέση μας ότι οι αγώνες κρίνονται και κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ