Mε αρκετές… εκκρεμότητες ολοκληρώνεται απόψε η φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ-Τα σενάρια πρόκρισης. Υπάρχουν ακόμα ανοιχτοί… λογαριασμοί για τις ομάδες που θα συνεχίσουν στην διοργάνωση, αλλά και για αυτές που θα πάρουν την τρίτη θέση, κάτι που θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν στο Europa Conference League.
Αναλυτικά τι συμβαίνει σε κάθε όμιλο:

1ος όμιλος
Άρσεναλ και Αϊντχόφεν είναι οι δυο ομάδες που θα συνεχίσουν στην διοργάνωση. Οι Άγγλοι θέλουν τη νίκη για να πάρουν την πρωτιά, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να «μπλέξουν» με τα πλέι οφ. Μπόντο/Γκλιμτ και Ζυρίχη παίζουν για την τρίτη θέση. Oι Νορβηγοί θέλουν τη νίκη επί της Αϊντχόφεν, ενώ σε πιθανή ισοβαθμία με τους Ελβετούς υπερτερούν στην διαφορά των γκολ. Έτσι, η Ζυρίχη είναι σε δυσμενέστερη θέση, καθώς και νίκη επί της Άρσεναλ θέλει και απώλεια της

2ος όμιλος
Σε αυτόν τον όμιλο μένει να κριθεί η πρωτιά ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Ρεν. Σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος στα δύο παιχνίδια, η πρώτη θέση θα κριθεί στην διαφορά τερμάτων. Η ΑΕΚ Λάρνακας θα συνεχίσει στο Conference League, ενώ η Ντινάμο Κιέβου έχει αποκλειστεί.

3ος όμιλος
Και σε αυτόν τον όμιλο η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Η Μπέτις έχει «καπαρώσει» την τρίτη θέση, Λουντογκόρετς και Ρόμα θα συνεχίσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά μένει να κριθεί ποια θα είναι στην δεύτερη και ποια στην τρίτη θέση. Θα τεθούν αντιμέτωπες στο «Ολίμπικο» με τους «τζιαλορόσι» να θέλουν μόνο τη νίκη και τους φιλοξενούμενους να… βολεύονται και με την ισοπαλία.

4ος όμιλος
Η Σεν Ζιλουάζ είναι πρώτη και η Μάλμε έχει αποκλειστεί. Άρα μένει να κριθεί ο δεύτερος και ο τρίτος. Ουνιόν και Μπράγκα έχουν κερδίσει η μία την άλλη με 1-0, άρα οι Γερμανοί προκρίνονται με ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Πορτογάλους, οι οποίοι θέλουν νίκη και απώλεια βαθμών της ομάδας του Βερολίνου.

5ος όμιλος
Σοσιεδάδ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι οι δύο πρώτες σε αυτόν τον όμιλο, αλλά δεν ξέρουμε με ποια σειρά. Η ισπανική ομάδα θα πάρει την πρωτιά ακόμα και με ήττα με ένα γκολ διαφορά από τους «κόκκινους διαβόλους», που θέλουν νίκη με δύο ή περισσότερα γκολ απέναντι στους Βάσκους. Για την τρίτη θέση η Ομόνοια έχει μαθηματικές ελπίδες εφόσον νικήσει με 3-0 τη Σερίφ στη Μολδαβία καθώς θα ισοφαρίσει την ήττα του πρώτου μεταξύ τους αγώνα. Αν οι Κύπριοι επικρατήσουν με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων γκολ εννοείται ότι θα περάσουν.

6ος όμιλος
Εδώ γίνεται… χαμός καθώς όλες οι ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και τετραπλής ισοβαθμίας! Λάτσιο και Στουρμ Γκρατς θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ με νίκη ή ισοπαλία στα παιχνίδια τους. Ωστόσο σε περίπτωση ισοβαθμίας των Φέγενορντ και Μίντιλαντ θα χρειαστεί η διαφορά τερμάτων αφού αν νικήσουν και οι δύο θα πρέπει να υπερκαλύψουν τις ήττες των πρώτων αγώνων από Λάτσιο και Στουρμ Γκρατς.

7ος όμιλος
Ο Ολυμπιακός είναι εκτός συνέχειας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η Φράιμπουργκ είναι σίγουρα πρώτη. Αν η Κάραμπαγκ δε νικήσει την Φράιμπουργκ και η Ναντ επικρατήσει του Ολυμπιακού, οι Γάλλοι θα είναι δεύτεροι και οι Αζέροι τρίτοι, ενώ στην ισοβαθμία η Καραμπάγκ υπερτερεί.

8ος όμιλος
Η Φερεντσβάρος είναι πρώτη και καλύτερη και η… μάχη θα δοθεί για τις άλλες δύο θέσεις. Η Μονακό θα είναι αυτή που θα προκριθεί ως δεύτερη αν νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα. Αν φέρει ισοπαλία, τότε περιμένει ήττα ή ισοπαλία της Τράμπζονσπορ, ενώ σε περίπτωση ήττας, θα πρέπει να ηττηθεί και η Τράμπζονσπορ για να τερματίσει τρίτη. Η Τράμπζονσπορ με νίκη θα έχει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο σίγουρα και θα κριθεί από το αποτέλεσμα του Μονακό-Ερυθρός Αστέρας ποιο θα πάρει. Οι Σέρβοι εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο σε περίπτωση νίκης τους. Για να είναι δεύτεροι θα πρέπει να μην κερδίσει η Τράμπζονσπορ (ισοπαλία ή ήττα). Αν φέρουν ισοπαλία, τότε θέλουν ήττα της Τράμπζονσπορ, ενώ σε περίπτωση ήττας τους, μπορεί να προκριθούν ως τρίτοι αρκεί να χάσουν και οι Τούρκοι με περισσότερα από δύο γκολ διαφορά…

Το πρόγραμμα
1ος όμιλος
Άρσεναλ-Ζυρίχη (22:00)
Μπόντο/Γκλιμτ-Αϊντχόφεν (22:00)

2ος όμιλος
Ντινάμο Κιέβου-Φενέρμπαχτσε (22:00)
Ρεν-ΑΕΚ Λάρνακας (22:00)

3ος όμιλος
Μπέτις-Ελσίνκι (22:00)
Ρόμα-Λουντογκόρετς (22:00)

4ος όμιλος
Σεν Ζιλουάζ-Ουνιόν Βερολίνου (22:00)
Μπράγκα-Μάλμε (22:00)

5ος όμιλος
Σοσιεδάδ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:45)
Σέριφ-Ομόνοια (19:45)

6ος όμιλος
Φέγενορντ-Λάτσιο (19:45)
Μίντιλαντ-Στουρμ Γκρατς (19:45)

7ος όμιλος
Kάραμπαγκ-Φράιμπουργκ (19:45)
Ολυμπιακός-Ναντ (19:45)

8ος όμιλος
Τράμπζονσπορ-Φερεντσβάρος (19:45)
Μονακό-Ερυθρός Αστέρας (19:45)