Συνοπτικά τα κέρδη της Ανόρθωσης από το «διπλό» επί της ΑΕΛ:
1) Πήρε τους τρεις βαθμούς που τόσο χρειαζόταν, από την πρώτη νίκη της σε ντέρμπι τερματίζοντας το απογοητευτικό σερί των πέντε διαδοχικών ηττών σε τέτοιου είδους αγώνες.
2) Αλλάζει τη ψυχολογία της, δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για δουλειά στις προπονήσεις, επιτρέπει στον κόσμο της να αισιοδοξεί ότι η ομάδα μπορεί και καλύτερα.
3) Ποδοσφαιριστές που ήταν…ξεχασμένοι, όπως ο Μάριος Αντωνιάδης, απέδειξαν ότι μπορούν να βγουν μπροστά.
4) Μήνυμα ετοιμότητας έστειλε και ο Ανδρέας Κεραυνός.
5) Ο Μουνιόθ δείχνει να το δουλεύει και να προσπαθεί να βελτιώσει μια ομάδα που δεν την έφτιαξε ο ίδιος, αλλά την παρέλαβε με τα γνωστά προβλήματα και επιδιώξει είτε μέσω αλλαγής συστήματος (3-5-2) είτε με αλλαγή προσώπων να πάρει το καλύτερο δυνατό.
6) Ο Νινγκά επανήλθε στα γκολ μετά από δυόμιση μήνες. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ο δεινός σκόρερ για την Ανόρθωση, αλλά μέχρι τον Ιανουάριο καλό είναι να μπορέσει να βοηθήσει σ’ αυτό το κομμάτι όσο το δυνατόν περισσότερο.
* Εδώ βάζουμε έναν αστερίσκο που συγκαταλέγεται στα κέρδη: η ορθότατη η προσέγγιση από πλευράς Ανόρθωσης της επιτυχίας στο Τσίρειο. Πρόκειται για μια νίκη που την είχε τεράστια ανάγκη, της προσδίδει πολλαπλά οφέλη αλλά δεν θα σημαίνει τίποτα αν δεν έχει την ανάλογη συνέχεια.

Ανδρέας Βεντούρης