Άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου» ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, εν μέσω των σοκαριστικών καταγγελιών των τελευταίων ημερών, που έχουν λάβει μορφή «χιονοστιβάδας».

«Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις», είπε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Ο νόμος ισχύει για όλους, εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Αποφαίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού, στη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα. Παράλληλα, δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και η ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής. Υπάρχουν τρία μέτρα, πιο γρήγορη εξέταση των αιτήσεων, ενίσχυση των ανάδοχων οικογενειών και διεύρυνση των ηλικιακών κριτηρίων για να μπορεί κάποιος να γίνει ανάδοχος. Στις περισσότερες δομές οι διοικήσεις ήταν σχεδόν ανεξέλεγκτες».

«Δεν χρειάζεται κωλυσιεργία, ούτε βιαστικά συμπεράσματα, γιατί όποια απόφαση ληφθεί θα αφορά τα παιδιά», δήλωσε, μεταξύ άλλων και υπογράμμισε ότι «Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό του Κόσμου. Πρέπει να έχουν προστασία, όποια εξέλιξη και να έχει η υπόθεση».

«Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά, για αυτό η εξέλιξη αυτή (σ.σ. η αντικατάσταση της διοίκησης) είναι επιβεβλημενη και μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2022», υπογράμμισε ακόμη.