Ο Κωστάκης Καϊάφας όντας αρχηγός της Ομόνοιας, έζησε από πρώτο χέρι τα ντέρμπι των «αιωνίων». Η ιστοσελίδα μας, επικοινώνησε με τον πρώην ποδοσφαιριστή αλλά και προπονητή των πρασίνων, και μίλησε για το πως περιμένει το ντέρμπι, που θα κριθεί, και τι πρέπει να προσέξουν οι δύο ομάδες.
Ο Κύπριος κόουτς, μίλησε επίσης για την νυν ομάδα του ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς, και τους στόχους που έχει.
Αναλυτικά:
Πως περιμένει το ντέρμπι: «Το ΑΠΟΕΛ προέρχεται από πολύ  καλή ψυχολογία και είδαμε στα τελευταία ματς ότι  προσπαθεί να βρει τον καλό του εαυτό με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο και έχει κτίσει ένα καλό σερί. Από την πλευρά της, η Ομόνοια με τον κύριο Γιανίκ Φερέρα πάει «με την πλάτη στον τοίχο» διότι έμεινε πίσω, δεν έχει πολλά περιθώρια απώλειας και είναι κομβικής σημασίας. Η όποια πρόβλεψη ή τα προγνωστικά σ’ ένα τέτοιο μεγάλο ματς δεν χωρούν. Νομίζω πως θα δούμε ένα καλό επιθετικό ποδόσφαιρο αφού οι δύο ομάδες αρέσκονται στο να επιτίθενται».
Που θα κριθεί; «Στις λεπτομέρειες γιατί είναι ένα ματς με λεπτές ισορροπίες. Συγκέντρωση πάθος και πειθαρχεία στο γήπεδο θα είναι σημαντικά στοιχεία. Στο ποιος θα κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες. Αυτά φέρνουν τη νίκη σ’ ένα «αιώνιο» ντέρμπι».
Τι πρέπει να προσέξουν οι δύο ομάδες: «Είναι ντέρμπι και όλα τα σημεία θα παίξουν ρόλο. Αμφότερες οι ομάδες κατά τη διάρκεια των αγώνων τους έχουν σκαμπανεβάσματα. Αν καταφέρουν να τα μειώσουν τότε θα έχουν αυξημένες πιθανότητες να νικήσουν. Επιπλέον, οι στατικές φάσεις θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο γιατί. Στατικές φάσεις. Προσωπικά, όλα αυτά τα βάζω μες τη συγκέντρωση».
Για την ΕΝΑΔ και το ματς με το ΘΟΪ: «Οι στόχοι της ομάδας είναι να μείνει στην κατηγορία προς το παρών. Θέλουμε να αποφύγουμε τις περιπέτειες και να μπούμε στην 8άδα. Αν βρεθούμε εκεί, τότε θα παλέψουμε και θα  κυνηγήσουμε την άνοδο. Είναι ένα δύσκολο ματς, και δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες. Πάμε έτοιμοι να παίξουμε και να πάρουμε στους τρεις βαθμούς».
Για το αν μετά τη θετική αρχή άλλαξε ο στόχος και πάνε για άνοδο: «Είναι πολύ γρήγορα ακόμα. Παρόλο που λένε ότι έχουμε μεγάλο μπάτζετ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είναι σχεδόν το ίδιο με τις υπόλοιπές ομάδες. Ίσως να έχουμε λίγο παραπάνω λόγω των καυσίμων που δίνουμε στους ποδοσφαιριστές για το πήγαινε-έλα. Όπως είπα πριν στόχος είναι η παραμονή. Δεν θέλουμε να βάζουμε στόχους ψηλούς και στο τέλος να μην τους πετύχουμε και να απογοητευτούμε . Έχουμε υπομονή και θέλουμε να πετύχουμε με σταθερά βήματα. Δεν βλέπουμε αγώνα με αγώνα αλλά χρονιά με χρονιά».

Θράσος Δημητρίου