Τα «αν» είναι συνυφασμένα με την…ιστορία της φετινής Ανόρθωσης. Αν ο Γουαρίς ευστοχούσε στην ανεπανάληπτη ευκαιρία του 24’, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Αν, αν, αν…
Η ουσία είναι πως η «κυρία» έχασε και το πέμπτο ντέρμπι της σεζόν, σε ένα ματς που είναι η αλήθεια ότι έδειχνε πως της έβγαινε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αδυνατούσε να το πάρει. Είτε γιατί μπροστά δεν έβαζε, είτε γιατί πίσω πλήρωσε, πάλι, μία στιγμή αδράνειας.
Ο Μουνιόθ το διάβασε καλά το ματς, έπαιξε με τριάδα και γενικώς η Ανόρθωση ήταν αρκετά καλή στο πρώτο μέρος. Έφτιαξε φάσεις, αλλά το γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις αποδείχθηκε καθοριστικό.
Στο δεύτερο ημίχρονο, επιθετικά, δεν έκανε σχεδόν τίποτα. Ένα σουτ από τον Φερέιρα στο 67’ στον…ουρανό και ένα πλασέ από τον Πορτογάλο στο 80’. Δεν έβγαλε αντίδραση, δεν το πάλεψε και μοιραία δέχθηκε την ήττα. Έχει τεράστιο πρόβλημα επιθετικά κι όταν τέτοιες ευκαιρίες όπως του Γουαρίς δεν τις μετατρέπεις σε γκολ, τότε τι προσδοκίες μπορείς να έχεις.
Η διπλή αλλαγή του Μουνιόθ στο 59’ μιλάει από μόνη της, βγάζοντας το επιθετικό δίδυμο Γουαρίς-Νινγκά, βάζοντας στη θέση τους τον Φερέιρα και τον Χρυσοστόμου που δεν είναι σέντερ φορ…
Έμεινε πάλι με τα «αν» η Ανόρθωση, που κακά τα ψέματα, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο ρεαλιστικός της στόχος είναι να προλάβει το τρένο της πρώτης 6άδας.

Ανδρέας Βεντούρης