Η Ομόνοια ενημερώνει ότι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ θα φιλοξενηθούν παιδιά με αναπηρίες…

Φιλοξενούμε στον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, σε συνεργασία με την Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ), παιδιά με αναπηρίες.

Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ)

Η Συνομοσπονδία λειτουργεί με επιτυχία από το 1984 που ιδρύθηκε στην Κύπρο. Η ΚΥΣΟΑ σήμερα κατέχει επίσημα τη θέση του Κοινωνικού Εταίρου στα ζητήματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τα άτομα με αναπηρία και αγωνίζεται για την προώθηση μέτρων που συμβάλλουν στην πλήρη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

Η Συνομοσπονδία έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πολιτικού πλαισίου για την αναπηρία, επικεντρωμένο στην ισότητα των ευκαιριών και στην καταπολέμηση των διακρίσεων. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο εκπροσωπεί τα άτομα με αναπηρία των κρατών μελών στο διάλογο με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ιστοσελίδα της θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις δραστηριότητες της Συνομοσπονδίας, τις Οργανώσεις μέλη της, χρήσιμες συνδέσεις και Νομοθετήματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα για τα άτομα με αναπηρία.

Κοινωνικό μήνυμα

Μέσα από τη δράση αυτή στέλνουμε το μήνυμα πως πρέπει να προστατεύουμε, να προωθούμε και να εξασφαλίζουμε την πλήρη και ίση απόλαυση όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών από όλα τα άτομα με αναπηρία και να προωθούμε την αξιοπρεπή, αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωσή τους.