Ο προπονητής της Ομόνοιας Γιανίκ Φερέρα, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Σέριφ στο «Stadionul Zimbru», στην παρουσία του Ρομάν Μπεζούς.

ΓΙΑΝΙΚ ΦΕΡΕΡΑ
Τι πρέπει να κάνει η Ομόνοια στο αυριανό ματς: «Πρέπει να σκοράρουμε περισσότερα από τρία γκολ από αυτούς. Αν δεχθούμε πέντε, θα πρέπει να βάλουμε οκτώ. Το κλειδί θα είναι να σκοράρουμε πολλά γκολ».
Για τους λόγους του 0-3 του πρώτου αγώνα: «Η Σέριφ είναι πιο δυνατή ομάδα, είχε περισσότερες φυσικές δυνάμεις στο πρώτο παιχνίδι. Το ότι η Ομόνοια δέχθηκε γκολ στο πρώτο λεπτό την επηρέασε, έκανε πιο δύσκολη την προσπάθειά της να αντιδράσει. Γνωρίζουμε τα ατού της Σέριφ. Θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε πάνω σε αυτό, όπως επίσης στο πνευματικό κομμάτι και στη νοοτροπία».
Τα αγωνιστικά δεδομένα: «Πλην των Μπασιρού, Μάθιους και Φαμπιάνο δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα».
Αν θεωρεί ότι η Σέριφ είναι καλύτερη ομάδα από την Ομόνοια ή το αντίθετο: «Είναι δύσκολο να το πω αυτό. Στο πρώτο παιχνίδι, η Σέριφ ήξερε τι να κάνει για να νικήσει. Το πιο σημαντικό είναι να σκεφτούμε το αυριανό παιχνίδι. Έχουμε 90 λεπτά για να πετύχουμε το θαύμα».
Πόσες πιθανότητες δίνει στην ομάδα του: «Ακόμη κι αν έχουμε 1%, θα παλέψουμε γι’ αυτό».
Αν πιστεύει στα θαύματα: «Φυσικά. Αν δεν το πιστεύαμε, δεν θα ταξιδεύαμε για Μολδαβία. Πραγματικά το πιστεύω. Θέλω να νιώθουμε περήφανοι για το τι θα κάνουμε στο γήπεδο και θα είναι ένα βήμα για μας για να βελτιωθούμε».

ΡΟΜΑΝ ΜΠΕΖΟΥΣ
«Μας έχει απομείνει ένα παιχνίδι στην Ευρώπη και είναι σημαντικό Θα δώσουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Φυσικά θέλουμε να νικήσουμε και στους αγώνες στο κυπριακό πρωτάθλημα. Είναι ποδόσφαιρο, πιστεύουμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο. Έχουμε ήδη παίξει μια φορά με τη Σέριφ».
Αν άλλαξε το κλίμα με την αλλαγή προπονητή: «Έχουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ναι υπάρχουν διαφορές αλλά δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Δουλεύουμε σκληρά και θέλουμε να δείξουμε την βελτίωση μας. Πρέπει να αφήσουμε τον προπονητή να φέρει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Προσπαθούμε να χτίσουμε ξανά τη νοοτροπία νικητή στην ομάδα. Μέσα από τα αποτελέσματα θα το πετύχουμε και γι’ αυτό το αυριανό παιχνίδι είναι σημαντικό για μας».
Για τον εαυτό του: «Όταν ήρθα δεν είχα ακολουθήσει την προετοιμασία. Δεν γνώριζα καλά την ομάδα. Είναι σημαντικό να ξέρεις το περιβάλλον. Σταδιακά βελτιώνομαι. Μ’ αρέσει να αγωνίζομαι, εναπόκειται στον προπονητή σε ποια θέση θα με χρησιμοποιήσει. Η φυσική μου θέση είναι επιτελικός μέσος».