Η Ράγιο Βαγεκάνο θριάμβευσε με 3-2 της Ρεάλ στο “Βαγέκας” και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη επί των μερένγκες μετά από το 2010, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να γνωρίζει την πρώτη ήττα στη φετινή La Liga και να γκρεμίζεται από την κορυφή

To ματς
Ματς υψηλού επιπέδου έλαβε χώρα στο “Βαγέκας” στο πρώτο 45λεπτο, με την Ράγιο Βαγεκάνο να κοιτάζει στα μάτια την Ρεάλ από τα πρώτα λεπτά και να παίρνει το προβάδισμα μόλις στο 5ο λεπτό, με υπέροχο σουτ στην κίνηση του Κομεσάνια μετά από γύρισμα του Φραν Γκαρθία από τα αριστερά.
Το γκολ αυτό όχι μόνο δεν αφύπνισε τους παίκτες του Αντσελότι αλλά τόνωσε ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση εκείνων του Ιραόλα, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν μέχρι το 30ο λεπτό και να έχουν δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με τους Άλβαρο Γκαρθία (14′) και Ίσι (30′).
Η πρωταθλήτρια χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 32′ για να έχει το πρώτο επικίνδυνο σουτ προς την αντίπαλη εστία (Βινίσιους), ωστόσο με όπλο την εμπειρία και τον κυνισμό της έκανε την ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά. Στο 37′ έφερε το ματς στα ίσα με εύστοχο πέναλτι του Μόντριτς (δόθηκε μετά από μαρκάρισμα του Φραν Γκαρθία στον Ασένσιο και έλεγχο της φάσης από το VAR) ενώ στο 41′ ο Μιλιτάο έκανε το 1-2 με δύσκολη γυριστή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Το προβάδισμά των μερένγκες κράτησε μόνο τρία λεπτά με την Ράγιο να πολιορκεί την εστία του Κουρτουά στα επόμενα λεπτά και σε φάση διαρκείας στο 44ο λεπτό, η μπάλα έφτασε στον Άλβαρο Γκαρθία που έκανε το 2-2 με δυνατό αριστερό σουτ από πλάγια θέση, για να επιτρέψει στην ομάδα του να γίνει η πρώτη στη φετινή La Liga και πρώτη μετά τον περασμένο Απρίλιο που σκόραρε δις απέναντι στην Ρεάλ, σε πρώτο μέρος αγώνα πρωταθλήματος.
Το δεύτερο μέρος ήταν ισορροπημένο στο πρώτα 20 λεπτά, με την κάθε ομάδα να έχει από μία καλή στιγμή, για να έρθει όμως στο 65′ μία φάση που έκρινε το παιχνίδι. Ο Καρβαχάλ σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της Ρεάλ σε προσπάθεια του Άλβαρο Γκαρθία και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR, με τον Τρέχο να βλέπει την εκτέλεσή του να αποκρούεται από τον Κουρτουά αλλά να έχει και δεύτερη ευκαιρία (και τα δύο πόδια του Βέλγου δεν ακουμπούσαν την τελική γραμμή), για να τον νικήσει και να γράψει το 3-2.

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΕΚΑΝΟ: Ντιμιτριέφσκι, Μπάλιου, Λεζέν, Κατένα, Φραν Γκαρθία, Κομεσάνια (79′ Σις), Όσκαρ, Ίσι (88′ Τσαβαρία), Τρέχο (71′ Λόπεθ), Άλβαρο Γκαρθία (88′ Σάντσεθ), Καμέγιο (88′ Φαλκάο)

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (85′ Βάθκεθ), Μιλιτάο, Άλαμπα, Μεντί (85′ Νάτσο), Μόντριτς (79′ Ντίαθ), Τσουαμενί (69′ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Ασένσιο, Ροντρίγκο, Βινίσιους