Ο Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε στον Super Sport Fm 104.0, σχολιάζοντας την έλευση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς αλλά και για το διαζύγιο με τον Σωφρόνη,
Αναλυτικά:
Για τη συμφωνία με τον Μιλόγεβιτς: «Όταν γίνεται μια επιλογή προπονητή μπαίνουν κάποια κριτήρια. Και για να πληροί τα κριτήρια του ΑΠΟΕΛ πρέπει να έχει εμπειρία από το πρωτάθλημα και να ξέρει να δουλεύει υπό πίεση. Θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω Σερβοέλληνα, αφού τα 3/4 της ποδοσφαιρικής του καριέρας τα πέρασε στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο σχετικά νέο αλλά με εμπειρία. Τα τελευταία 6 χρόνια έχει την πιο παραγωγική του προπονητική καριέρα. Πάντα το ΑΠΟΕΛ αποτελεί ένα ελκυστικό προορισμό και ήταν ένα πακέτο ελκυστικότητας από τις δύο πλευρές. Το ΑΠΟΕΛ αποκτά έναν προπονητή που είναι έμπειρος και γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα. Γνωρίζει, αλλά όχι λεπτομερώς το ρόστερ. Η εποχή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα πάρει επίσημη μορφή μετά τον αγώνα με την Καρμιώτισσα».
Πώς ήρθε το διαζύγιο με τον Σωφρόνη: «Mετά από 14 μήνες παρουσίες στον πάγκο της ομάδας που πέτυχε αρκετά παρά το ότι δεν συνοδεύτηκε από την εκπλήρωση κάποιων στόχων. Πέρσι το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να πετύχει τη μεγαλύτερη ανατροπή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ήρθε ο κ. Αυγουστή, ήμασταν 12 βαθμούς πίσω όμως διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα εκεί που έλεγαν πολλοί πως δεν μπορούμε. Ουσιαστικά η ευκαιρία χάθηκε τις τελευταίες τέσσερεις αγωνιστικές. Δεν είχαμε εξασφαλίσει μια θέση ούτε στην Ευρώπη και εκ του γεγονότος πως στο πρωτάθλημα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί η αλλαγή προπονητή να ήταν ενδεδειγμένη. Ο Σωφρόνης Αυγουστή είναι ένας κύριος. Του ευχόμαστε κάθε καλύτερο στην καριέρα του».
Για το τι έφταιξε πέρσι: «Πέρσι τα τελευταία ματς παίζαμε χωρίς στράικερ. Δεν θα σου κάνω ποδοσφαιρική ανάλυση, αλλά μια δημόσια τοποθέτηση. Πέρσι είχαμε συγκεκριμένα προβλήματα ειδικά στο θέμα του αμυντικού τρανζίσιον. Αν δεν δεχόμασταν εύκολα γκολ θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η ιστορίας μας στο πρωτάθλημα. Φέτος, αυτό το πρόβλημα λύθηκε, αλλά δεν θα μνημονεύουμε το παρελθόν γιατί αυτό έχει περάσει. Πάμε στην επόμενη μέρα».
Aν θα υπάρξει κάποια άλλη αποχώρηση εκτός του Σωφρόνη: «Έρχεται με τους συνεργάτες του και θα μοιράσει αρμοδιότητες στο υφιστάμενο προσωπικό. Θα κάνουμε υπομονή για να δούμε τι θα γίνει. Μην βιάζεστε. Θα γίνει δημοσιογραφική διάσκεψη, υπολογίζουμε τη Δευτέρα λίγο πριν το μεσημέρι για την παρουσίαση του. Ο κ. Μιλόγεβιτς θα παρακολουθήσει το ματς με την Καρμιώτισσα».
Για το τι είπε ο Εφραίμ στον Σωφρόνη στον αποχαιρετισμό: «Στον αποχαιρετισμό του Αυγουστή υπήρξε μια ανάλογη τοποθέτηση από τον Γιώργο Εφραίμ ως ο πρώτος αρχηγός. Αν και είναι εσωτερικό θέμα θέλω να το σημειώσω. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει μερικά πράγματα. Ο Γιώργος λοιπόν, αυτό που είπε στον Σωφρόνη είναι ότι η ευθύνη τους βαραίνει όλους. Και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Αυτά τα λόγια έρχονται από έναν παίκτη που έζησε πολλά, είχε πολλούς προπονητές και καταλαβαίνετε πως γνωρίζουν πως έχουν ευθύνη και οι ίδιοι οι παίκτες».
Για τα αγωνιστικά: «Ο Τσεμπάκ θα είναι σίγουρα εκτός γιατί έχει μια θλάση. Πιθανότατα θα χάσει και το ματς κυπέλλου με τον Π.Ο Αχυρώνα-Ονήσιλο. Εκτός θα μείνει και ο Βιγιαφάνες που είχε μια ενόχληση στον προσαγωγό. Δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά ο γιατρός μας εισηγήθηκε να ξεκουραστεί. Σαρφό και Μάγκλιτσα είναι στη διάθεση του κ. Μάκη Σεργίδη, ενώ εκτός είναι ο τιμωρημένος Γουίλερ».