Ενώπιον της Υπουργού Δικαιοσύνης, βρίσκονται τα ευρήματα της Διοικητικής Έρευνας, για ενδεχόμενα πειθαρχικά αδικήματα σχετικά με τη στυγερή δολοφονία του  ο 41χρονου Τουρκοκύπριου, στις Κεντρικές Φυλακές.

«Έχει τεθεί εισήγηση για να τεθούν σε διαθεσιμότητα έξι δεσμοφύλακες, ένας λοχίας και 5 δεσμοφύλακες για την διερεύνηση πιθανών πειθαρχικών αδικημάτων», ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης.

Η υπουργός προχωρεί παράλληλα στον διορισμό ερευνόντα λειτουργού, ενώ η Διευθύντρια των φυλακών προανήγγειλε πειθαρχικές διώξεις.

«Θα προχωρήσω στην πειθαρχική δίωξη τεσσάρων μελών του προσωπικού για θέματα που δεν αφορούν άμεσα το περιστατικό αλλά προκύπτουν παραλήψεις, των μελών σε σχέση με την εκτέλεση των καθηκόντων τους», είπε η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών.

Φως στις συνθήκες της στυγερής δολοφονίας του ο 41χρονο Tansu Cidan, επιχειρούν να ρίξουν οι αρχές

Το κουβάρι, αρχίζει να ξετυλίγεται με οδηγό το κλειστό κύκλωμα παρακολουθήσεις του σωφρονιστικού ιδρύματος.

«Όμως πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχείο και θα το δώσουμε στην αστυνομία, με την οποία βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή. Εντοπίστηκε το θύμα το μεσημέρι κατά τις ενάμιση να καπνίζει, στην είσοδο του κελιού του, ήταν ημίγυμνος και δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις», είπε η κ. Αριστοτέλους.

Αυτό το εύρημα προστίθεται σε όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο στην αίτηση διατάγματος οκταήμερης προσωποκράτησης των υπόπτων.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ

”Στις 17 και 53′ της Τετάρτης βάσει της καταγραφής του κλειστού κυκλώματος, έγινε η μεταφορά του θανόντος από το κελί της δολοφονίας του, στο κελί όπου διέμενε.

Οι ύποπτοι 2 και 4 κρατούν υποβασταζόμενο τον θανόντα, ο οποίος έφερε σεντόνι στο σώμα και το κεφάλι του. Ακολουθούν από πίσω οι ύποπτοι 3 και 6”.

Η διερεύνηση της υπόθεσης τρέχει, με τις αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων.

Αναπάντητο παραμένει πάντως το ερώτημα, γιατί το πτώμα του 41χρονου, μετακινήθηκε από την σκηνή, πριν να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις η  αστυνομία.