Πήρε το αίμα της πίσω και έκανε βήμα για την πρόκριση στους «16» του Champions League η Πόρτο. Νίκη με το εντυπωσιακό 0-4 για τους «δράκους» στο Βέλγιο, οι οποίοι αποκόμισαν πολλαπλά οφέλη σε μία καθοριστική στροφή για τον 2ο όμιλο. Έγιναν αφεντικά για την κατάληψη της 2ης θέσης, που οδηγεί στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης και πήραν ρεβάνς από τους γηπεδούχους για το 0-4 στο «Ντραγκάο» στον 1ο γύρο.
Πλέον, πάνε σε τελικό, όπως και πέρυσι, απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ευελπιστώντας σε διαφορετικό αποτέλεσμα σε σχέση με πέρυσι, γνωρίζοντας ότι έχουν το πλεονέκτημα του +2 από τους «ροχιμπλάνκος».
Το ματς…
Στο 7ο λεπτό ο Οτάβιο γύρισε από αριστερά για τον Εουστάκιο, εκείνος κατέβασε στην περιοχή αλλά πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια, όντας ολομόναχος μπροστά στον Μινιολέ.
Στο 15’ ο Μινιολέ έδιωξε με τα πόδια μετά από ένα γέμισμα, η μπάλα κόντραρε στον Οντόι και στη συνέχεια ο Ταρεμί έκανε το γύρισμα από  δεξιά αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Ουρίμπε αστόχησε με πλασέ από τα πέντε μέτρα και στο ίδιο λεπτό ο Ταρεμί βρέθηκε φάτσα με τον Μινιολέ αλλά πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.
Η Πόρτο πίεσε κι άλλο και  στο 25’ ο Ταρεμί κατέβασε με το κεφάλι για τον Γκαλένο κι εκείνος έπιασε το γυριστό από κοντά αλλά ο Μινιολέ έσωσε με τα πόδια ενώ στο 33’ ο Οτάβιο έβγαλε την κάθετη για τον Ταρεμί που αυτή τη φορά πλάσαρε εύστοχα κι άνοιξε το σκορ για την Πόρτο.
Στο 48ο λεπτό ο Μέχελε κέρδισε πέναλτι, ο Φανάκεν το εκτέλεσε και ο Κόστα του είπε όχι. Ο Όλιβερ έδειξε επανάληψη και αυτή τη φορά ο Λανγκ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Κόστα τον νίκησε κι αυτόν!
Μάλιστα στο 57’ ο Ουρίμπε γέμισε με κεφαλιά στην περιοχή της Μπριζ, ο Εβανίλσον κέρδισε μια κόντρα και από κοντά πλάσαρε για το 0-2 και στο 60’ ο Γκαλένο από δεξιά γύρισε στον Ταρεμί κι εκείνος άφησε στον Εουστάκιο που με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Μινιολέ για το 0-3.
Μάλιστα στο 70’ μετά από διαδοχικά λάθη στην άμυνα της Μπριζ, οι Γκαλένο, Οτάβιο και Ταρεμί έκρυψαν την μπάλα και ο Ιρανός πλάσαρε από το ύψος της περιοχής για το 0-4.
ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Οντόι (71’ Μέιερ), Μέχελεν, Σιλά (71’ Μπογιατά), Νίλσεν (80’ Μπαλάντα), Φανάκεν, Μπιουκάναν, Ονιεντικά (80’ Αουντόουρ), Σκοβ Όλσεν (71’ Νούσα), Γιουτγκλά, Λανγκ
ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Καρδόσο, Κάρμο, Ουρίμπε, Ζαϊντού (77’ Βέντελ), Οτάβιο, Εουστάκιο (77’ Μπρούνο Κόστα), Πεπέ (88’ Τόνι Μαρτίνεθ), Εβανίλσον (88’ Ροδρίγο Κονσεϊσάο), Γκαλένο (77’ Βερόν), Ταρεμί