Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Μάντσεστερ Σίτι στο πολύ δύσκολο ματς με την Λέστερ, παρά την απόλυτη κυριαρχία που είχαν οι παίκτες του Γκουαρδιόλα στον αγωνιστικό χώρο. Απόντος του Χάαλαντ που είχε τραυματιστεί, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε το πήρε πάνω του και χάρισε τη νίκη (1-0) στους «πολίτες».
Η Σίτι αντιλήφθηκε εξ αρχής ότι το παιχνίδι θα παρέμενε αρκετά κλειστό και θα χρειαζόταν κάτι εξαιρετικό από την πλευρά της για να βρεθεί ο διάδρομος που θα οδηγούσε τη μπάλα στα δίχτυα και συνεπώς, θα πρόσφερε στην ομάδα τους τρεις βαθμούς από την αναμέτρηση.
Οι «αλεπούδες» αμύνθηκαν πειθαρχημένα και απέφυγαν να δεχθούν μεγάλες φάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με το γκολ του αγώνα να έρχεται από στατική φάση. Στο 49ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε έστησε τη μπάλα αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή του Γουόρντ και με τη βοήθεια του δοκαριού έγραψε το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ματς.
Στην αμέσως επόμενη φάση η Λέστερ είχε δοκάρι με τον Τίλεμανς, σε σουτ στο οποίο κατάφερε να φτάσει και ο Έντερσον με τα ακροδάχτυλα για να αλλάξει έστω και λίγο την τροχιά της μπάλας κι αυτή να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.
Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Ρότζερς έδωσε κάποιες μικρές αφορμές στον κόσμο της για να φωνάξει λίγο παραπάνω μήπως και εξασφαλιστεί τουλάχιστον ο βαθμός, αλλά η Σίτι έφυγε νικήτρια από το King Power Stadium. Παραλίγο τρομερό αυτογκόλ στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Στόουνς, κόντρα στο πρόσωπο του Ντίας και τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ!