Ο Ανδρέας Δημητρίου εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας, μίλησε στον Super Sport Fm 104.0, και αναφέρθηκε στο διαζύγιο με τον Νιλ Λένον και όλα όσα αφορούν τους πρασίνους.
Αναλυτικά:
Για το διαζύγιο με τον Νιλ Λένον: «Έχουμε πει πάρα πολλές φορές πως στην ομάδα υπάρχει καθημερινή αξιολόγηση. Από αυτή τη διαδικασία δεν ξεφεύγει κανείς. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας πάρθηκε η απόφαση που ανακοινώσαμε χθες. Με τον κύριο Λένον η Ομόνοια πέτυχε αρκετά και πρέπει να αναγνωριστεί και να υπάρχει σεβασμός. Κατέκτησε το κύπελλο, νίκησε τη Γάνδη και μπήκαμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η απόφαση λήφθηκε με κύριο παράγοντα την αστάθεια της ομάδας αλλά και ότι δεχθήκαμε τέσσερεις ήττες σε 7 αγώνες. Δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι, αλλά ήταν οι βασικότεροι».
Για την αποζημίωση του:
«Υπάρχει ένα συμβόλαιο που προβλέπει κάποιες παραμέτρους και είναι ένα θέμα που χειρίζεται η διοίκηση και τις επόμενες μέρες θα κλείσει αυτό το κεφάλαιο»
Πως προχωράει η Ομόνοια: «Ο στόχος είναι η διαδικασία του να βρούμε τον επόμενο προπονητή να εξελιχθεί τάχιστα. Βρισκόμαστε στη φάση της αξιολόγησης και θα ακολουθήσουν οι ατομικές συνεντεύξεις και μετά η επιλογή. Θέλουμε τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο να έχουμε τον νέο μας προπονητή. Όχι αναγκαία να κοουτσάρει την ομάδα, αλλά να είναι στο γήπεδο. Ο στόχος μας είναι ο νέος κόουτς να έχει προσωπικότητα, να μην είναι μεγάλος σε ηλικία και να γνωρίζει από πρωταθλητισμό και τη φιλοσοφία της Ομόνοιας. Να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και να αξιοποιεί τα νεαρά μας ταλέντα. Ο Μάριος Νικολάου θα έχει τα ηνία των προπονήσεων.Στόχος μας επίσης είναι ο νέος προπονητής να μπορεί να μας οδηγήσει στο πρωτάθλημα».
Για την ευθύνη των παικτών:
«Η αξιολόγηση αφορά και τους ποδοσφαιριστές. Κανείς δεν ξεφεύγει αυτής της διαδικασίας. Όλα καταγράφονται».
Για τα συναισθήματα των οπαδών που έβλεπαν μια εξαιρετική ομάδα στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα όχι και τόσο : «Αυτό ακριβώς αισθανόμαστε και εμείς. Αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματα του κόσμου. Είναι μεν νωρίς αλλά πρέπει να συνέλθουμε, να έχουμε συνεχόμενες νίκες και να πλησιάσουμε την κορυφή».
Αν σκέφτονται το μοντέλο τεχνικού διευθυντή:
«Αυτές τις μέρες προτεραιότητα είναι η πρόσληψη του προπονητή. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα».
Για τους Φαμπιάνο, Μπασιρού και Κούσουλο:
«Ο Φαμπιάνο θα ακολουθήσει μια ειδική αγωγή και θα μείνει εκτός για δύο μήνες. Μπασιρού και Κούσουλος θα είναι εκτός από το ματς με την Πάφος FC όμως πλησιάζει η επιστροφή τους. Ευχόμαστε ο Μιξ να προλάβει την Πάφος FC. Η περίπτωση του Γιάννου είναι ιδιαίτερη και ευχόμαστε να επιστρέψει το συντομότερο».