Ο Νούνιες σκόραρε για πρώτη φορά στο «Άνφιλντ» από ασίστ του Τσιμίκα, ο Άλισον απέκρουσε το πέναλτι του Μπόουεν και η Λίβερπουλ πήρε τρίτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις με το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ! Απίθανη παρέμβαση του Μίλνερ και απόκρουση του Βραζιλιάνου πορτιέρε των «κόκκινων» σε φάση του Σούτσεκ στο 87′.
Πέρα από κάποια πρώτα λάθη του Άλισον και τις φωνές που του έβαλε ο Φαν Ντάικ για να «ξυπνήσει» και να φανεί πιο ψύχραιμος στη συνέχεια, η Λίβερπουλ δεν είχε ν’ ανησυχήσει για κάτι στο παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ. Με τον Ντάργουιν Νούνιες να έχει πάρει φανέλα βασικού και να είναι τρομερά δραστήριος, ο Ουρουγουανός επιθετικός πέτυχε το πρώτο του γκολ εντός έδρας και ήταν σημαντική απειλή για τα καρέ του Φαμπιάνσκι.
Στο 22ο λεπτό από γλυκιά σέντρα του Τσιμίκα ο Νούνιες με κεφαλιά έκανε το 1-0 και το πανηγύρισε δεόντως βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της νέας του ομάδας, ενώ, στο 39′ είχε δοκάρι σε απίθανο σουτ από τα όρια της περιοχής.
Δυο λεπτά αργότερα, βέβαια, ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Γκόμες στον Μπόουεν έδωσε την ευκαιρία στους Λονδρέζους να στήσουν τη μπάλα στην άσπρη βούλα, όμως, ο Άλισον έπεσε σωστά στη δεξιά του πλευρά κι απέκρουσε το χτύπημα του ανθρώπου που κέρδισε την παράβαση.
Αφού ο Άλισον κράτησε το προβάδισμα στην κρίσιμη φάση του πέναλτι, η Λίβερπουλ προσπάθησε εξ αρχής στο δεύτερο μέρος να ξεφύγει από το εύθραυστο σκορ και να πετύχει κι άλλο γκολ. Ο Νούνιες έδειξε ξανά ότι είναι άνθρωπος για τα τελειώματα των φάσεων και ίσως όχι τόσο ομαδικός όσο θα τον καλούσαν οι περιστάσεις να γίνει και αποχώρησε στο 55′ για να μπει ο Χάρβεϊ Έλιοτ.
Ο Μόγιες έβαλε τον Μπενραχμά μήπως και βοηθήσει από τα «φτερά» και η Γουέστ Χαμ δεν γινόταν να μείνει εκτός παιχνιδιού όσο διατηρούταν αυτό το ισχνό προβάδισμα των «κόκκινων». Στο 78΄ ένα γύρισμα του Χέντερσον κόντραρε στον Ζούμα και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και 10 λεπτά αργότερα ο Άλισον «μίλησε» ξανά!
Με την παρέμβαση και του Μίλνερ που έβαλε το πόδι στο πλασέ του Σούτσεκ, ο Βραζιλιάνος πορτιέρε ευνοήθηκε κι έκανε τεράστια επέμβαση με το πόδι σε μοναδική ευκαιρία του Σούτσεκ για την ισοφάριση. Έτσι, έμεινε το 1-0 για τη Λίβερπουλ μέχρι το φινάλε.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ