Τα ευρωπαϊκά «χαστούκια» από την αρχή της σεζόν, καθιστούν ορατό τον κίνδυνο για τον Ολυμπιακό να υποχωρήσει στο ranking της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
Οι Ερυθρόλευκοι παραμένουν χωρίς βαθμό στον όμιλό τους στο Europa League μετά από τρεις αγωνιστικές, ενώ έπειτα και το βαρύ 0-3 από την Καραμπάγκ στο Φάληρο, συμπλήρωσαν 12 σερί αγώνες στην Ευρώπη δίχως νίκη, κάνοντας αρνητικό ρεκόρ για τις ελληνικές ομάδες.
Πλέον γίνεται σαφές πως οι Πειραιώτες κινδυνεύουν άμεσα να υποχωρήσουν στο ranking της UEFA και να πέσουν κάτω από την 38η θέση στην οποία βρίσκονται όπως σημειώνει το «Φως των σπορ», ιδίως αν τερματίσουν στην τελευταία θέση του ομίλου τους, που φαντάζει κι ως το πιο πιθανό σενάριο.
Πίσω από τον Ολυμπιακό άλλωστε ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής οι Κοπεγχάγη, Ρεν, Φέγενορντ, Αϊντχόφεν και η ισόβαθμη των πρωταθλητών Ελλάδας, Λάτσιο, η οποία ενδέχεται να τους αφήσει στην 39η θέση την προσεχή Πέμπτη, αν φύγουν με άδεια χέρια και από την έδρα της Καραμπάγκ.
Ενδεχόμενη πτώση στο ranking βέβαια επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τις καλοκαιρινές κληρώσεις στα προκριματικά. Ακόμα και το πρωτάθλημα να κερδίσει ο Ολυμπιακός, το πιθανότερο είναι να βρεθεί ως ανίσχυρος στην κλήρωση των πλέι οφ της επόμενης σεζόν.