Επιστροφή στις νίκες για την Τότεναμ στο Champions League, όπου τα πράγματα πήγαν εξαιρετικά για εκείνη. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε επικράτησε 3-2 εντός έδρας της Αϊντραχτ και σε συνδυασμό με το 0-2 της Μαρσέιγ στην Λισαβόνα, πέρασε στην κορυφή ενός ομίλου στον οποίο όλα είναι ανοικτά.
Χαμός έγινε από νωρίς στο πρώτο μέρος. Στο 6’ ο Ρισάρλισον έχασε ευκαιρία μετά από σέντρα του Σεσενιόν και στο 14’ η Αϊντραχτ πήρε το προβάδισμα έπειτα από γκάφα της άμυνας της Τότεναμ και κοντινό πλασέ του Καμάντα. Το 0-1 δεν έμεινε όμως για πολύ καθώς στο 20’ με πλασέ σε τετ-α-τετ ο Σον αξιοποίησε την ασίστ του Κέιν (1-1). Ο Άγγλος επιθετικός έγινε σκόρερ στο 28’ μετατρέποντας σε γκολ το πέναλτι που πήρε ο ίδιος για το 2-1 και στο 36’ ο Σον έβαλε το δεύτερο γκολ του με τρομερό βολέ με το αριστερό μετά τη σέντρα του Χόιμπιεργκ.
Στο δεύτερο μέρος η Τότεναμ προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά το τέμπο και να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα και αυτό έγινε ακόμα πιο εύκολο στο 60’ όταν ο Τούτα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Σον. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Φρανκφούρτη μείωσε με κεφαλιά του Αλιντού ύστερα από κόρνερ και το 3-2 παρέμεινε ως το τέλος αφού στο 92’ ο Κέιν έστειλε την μπάλα άουτ από τη βούλα του πέναλτι.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 0-2 ΜΑΡΣΕΪΓ
Τελικά, η Σπόρτινγκ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις δύο σερί νίκες του ξεκινήματος, καθώς μετά τη βαριά ήττα (4-1) στη Γαλλία, ηττήθηκε και στην Πορτογαλία από τη Μαρσέιγ.
Οι Μασσαλοί άνοιξαν το σκορ στο 20′ με εκτέλεση πέναλτι του Γκεντουζί, φάση στην οποία οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης στον Εσγκάιο. Δέκα λεπτά αργότερα (30′), ο Σάντσες έγραψε το 2-0.
Το… πράγμα ζόρισε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, μια και ο Πέδρο Γκονσάλβες αντίκρισε δύο back-to-back κάρτες για αντιαθλητική συμπεριφορά. Όπως είναι λογικό, τα περιθώρια αντίδρασης ήταν σχεδόν μηδαμινά για τη Σπόρτινγκ. Η Μαρσέιγ έφτιαξε φάσεις και για ένα τρίτο τέρμα, το οποίο οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ.
Τα αποτελέσματα
Τότεναμ – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 3-1
(20’ 36’ Σον, 28’ πεν. 28’ Κέιν – 14’ Καμάντα)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μαρσέιγ 0-2
(20’ πεν. Γκουεντουζί, 30’ Αλέξις Σάντσες)
Η βαθμολογία

Επόμενη αγωνιστική (26/10)
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Μαρσέιγ
Τότεναμ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 0-3 ΠΟΡΤΟ

H σούπερ κυνική Πόρτο τιμώρησε όλα τα λάθη της Μπάγερ Λεβερκούζεν και με το θριαμβευτικό 0-3 ανέβηκε στην δεύτερη θέση του ομίλου της!
Την περασμένη εβδομάδα η Μπάγερ Λεβερκούζεν έχασε ένα δικό της παιχνίδι μέσα από τα χέρια της, όταν ο Σικ αστόχησε σε πέναλτι που θα μπορούσε να κάνει το 1-1, με την Πόρτο να παίρνει μία επαγγελματική νίκη με 2-0.
Αυτή τη φορά, οι Γερμανοί είχαν τον Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο, όμως βρέθηκαν στο ίδιο έργο θεατές, με την κυνική ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία και να φεύγει με το θριαμβευτικό 0-3!
Οι δράκοι προηγήθηκαν με γκολ από τα αποδυτήρια, όταν μετά από βολέ του Ντιόγκο Κόστα, ο Γκαλένο κοντρόλαρε υπέροχα, χόρεψε την αντίπαλη άμυνα και με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-1 (6’).
Η Λεβερκούζεν είχε την ευκαιρία να μπει ξανά στο ματς, όμως και πάλι τα θαλάσσωσε από την λευκή βούλα. Αυτή τη φορά την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ντεμπιρμπάι (16’), όμως ο Ντιόγκο Κόστα με νέα εκπληκτική επέμβαση κράτησε το 0-1, στην πιο καθοριστική φάση του ματς.
Το γκολ του Πάτρικ Σικ (37’) που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσα ακυρώθηκε ορθώς λόγω χεριού και στην επανάληψη, η Πόρτο έστησε ένα μικρό πάρτι στις αντεπιθέσεις.
Οι Πορτογάλοι κέρδισαν δύο πέναλτι, ο Ταρέμι ευστόχησε και στα δύο (53’, 64’) και η Πόρτο έφυγε με το θριαμβευτικό 0-3, που την φέρνει με 6 βαθμούς μόνη στην δεύτερη θέση του ομίλου, μπροστά από Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερ Λεβερκούζεν!
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Κοσουνού (69’ Ταπσόμπα), Τα, Χινκαπιέ, Μπάκερ, Ντεμιρμπάι, Αράνγκις, Ντιαμπί (88’ Φοσού-Μενσά), Χάντσον-Οντόι (69’ Χλόζεκ), Αντλί (57’ Παουλίνιο), Σικ.
ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο (46’ Εβανίλσον), Καρντόσο, Κάρνο, Ουρίμπε (85’ Φόλια), Οτάβιο, Εουστάκιο (92’ Μαρτίνεθ), Πέπε, Γκαλένο (85’ Μπόρζες), Ταρέμι (92’ Λοάντερ).
Τα αποτελέσματα
Ατλέτικο Μαδρίτης-Κλαμπ Μπριζ 0-0
Λεβερκούζεν-Πόρτο 0-3 (6′ Γκαλένο, 53′, 64’Ταρεμί)
Η βαθμολογία
Η επόμενη αγωνιστική (5η)
Κλαμπ Μπριζ-Πόρτο
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβερκούζεν