Πλησιάζει η ώρα «τελικού» για τον Απόλλων. Οι πρωταθλητές αναχωρούν το πρωί της Τετάρτης (26/10) για το Κόσιτσε, εκεί όπου με 600 οπαδούς του (τουλάχιστον, τόσα ήταν τα εισιτήρια που είχαν στη διάθεση τους) θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Ντνίπρο (27/10-22:00) που θα τους φέρει μια ανάσα από τη 2η θέση και την πρόκριση στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ.
Λόγω του ότι είναι ένα ματς από το οποίο χρειάζεται μόνο τους τρεις βαθμούς η ομάδα της Λεμεσού προετοιμάζεται με μια επιθετική φιλοσοφία και στη συγκεκριμένη θέση δημιουργείται… σπαζοκεφαλιά.
Ο Πίττας αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού, όπως και ο Χέντι. Απ’ εκεί και πέρα, μια θέση στην «αιχμή του δόρατος» διεκδικούν Ντιγκινί, Γιόστεν Βα και Νταμπό.
Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Βα να αγωνιστεί στο άλλο άκρο και μαζί με τους Χέντι-Πίττα να δημιουργήσουν την 3άδα στην επίθεση, ωστόσο ο Ισπανός κόουτς σκέφτεται να τοποθετήσει ένα εκ των Ντιγκινί ή Νταμπό δίπλα από τον Χέντι και να πάει σ’ ένα σύστημα 4-4-2.
Επιπλέον, υπάρχουν οι Ονγκέντα και Ζράντι που αν και αγωνίζονται κυρίως ως δημιουργικοί μέσοι, μπορούν να δώσουν λύσεις στα άκρα της επίθεσης αν χρειαστεί.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Ο Πεϊμπέρνς θα είναι στη διάθεση του Νταβίντ Καταλά, κάτι που δεν ισχύει για τους τραυματίες Ρομπέρζ, Φιλιώτη και Μαλεκκίδη, όπως και τους Μαυρία, Ρέθιο και Πινακά που δεν βρίσκονται στην ευρωπαϊκή λίστα.

Θράσος Δημητρίου