Η Άρσεναλ θέλει να δέσει τον Γουίλιαμ Σαλιμπά για τα επόμενα χρόνια και ξεκίνησε επίσημες διαπραγματεύσεις μαζί του σύμφωνα με το «Athletic».
Οι «κανονιέρηδες» έχουν κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα το οποίο οφείλεται εξίσου στην καλή επιθετική τους λειτουργία, αλλά και στην σωστή λειτουργία της άμυνάς τους. Ένα σημαντικό μέλος αυτής είναι ο Γουίλιαμ Σαλιμπά, ο οποίος επέστρεψε φέτος, μετά τον περσινό δανεισμό του στην Μαρσέιγ, κι έχει γίνει βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα.
Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι ενώ υπάρχει και μία οψιόν ανανέωσης συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο, όμως αυτό δεν αρκεί στην Άρσεναλ που θέλει να τον δέσει για αρκετά χρόνια.
Ο 21χρονος Γάλλος στόπερ είχε παραδεχθεί πρόσφατα πως είχε υπάρξει μία συζήτηση, όμως πλέον σύμφωνα με το «Athletic» έχουν ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών για την υπογραφή νέου συμβολαίου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν καταθέσει και προσφορά. Ακόμη, δεν έχει υπάρξει συμφωνία με τις συζητήσεις να συνεχίζονται.
Φέτος, ο Σαλιμπά έχει αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας σκοράρει δύο γκολ και δώσει μία ασίστ σε περισσότερα από 1.200 αγωνιστικά λεπτά.