Για τη νίκη επί της Καρμιώτισσας και την αγωνιστική άνοδο της ομάδας, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ, Πλουτής Αβραάμ.

Για την άνοδο της ομάδας: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας, στο νέο ξεκίνημα της ομάδας. Δείχνει βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι με το νέο προπονητή, έχουμε θετικά αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η νίκη για να βελτιώσουμε τη ψυχολογία μας και την αυτοπεποίθησή μας. Χάσαμε πολλούς βαθμούς και πρέπει να τους καλύψουμε».

Τι άλλαξε: «Ο κ. Γιανέφσκι δεν έκανε θαύματα. Πήρε στα χέρια του πολύ καλό υλικό. Εκφράζαμε την πίστη μας στο ρόστερ. Υπάρχει ποιότητα και ποσότητα. Έχουμε μεγάλο ρόστερ. Άλλαξε αρκετά πράγματα ο προπονητής. Τόνωσε τη ψυχολογία των παικτών και σιγά σιγά βγάζουμε ένα πιο καλό πρόσωπο».

Το ματς με Καρμιώτισσα: «Ήταν πολύ δύσκολο. Παίζαμε με μια ομάδα που ήταν αήττητη στα τελευταία παιχνίδια, είχαμε να ξεπεράσουμε και τα δικά μας προβλήματα, με έξι τραυματίες. Είχαμε και το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με Μιραλάς, ο Φραντζής έσφιξε τα δόντια κι έπαιξε. Είχαμε και δύο αναγκαστικές αλλαγές. Ο Τζιάλμα και ο Παπαφώτης είχαν προβλήματα από χτυπήματα. Έχουμε και μυϊκούς τραυματισμούς, έχει να κάνει με τον τρόπο προπόνησης του προηγούμενου επιτελείου και το είχαμε πει».

Η συνέχεια: «Δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύαμε στην ομάδα. Βλέπουμε ότι υπάρχει ποιότητα, απλά για διάφορους λόγους δεν έβγαινε στον αγωνιστικό χώρο και γι’ αυτό έγινε η αλλαγή προπονητή. Η παρουσία του κόσμου είναι συγκλονιστική. Πάνε πολλά χρόνια να δούμε τέτοιο παλμό στην εξέδρα».

Για τους τραυματίες: «Η ομάδα θα ξεκουραστεί το επόμενο διήμερο. Θα περάσουν κάποιοι από ιατρικές εξετάσεις. Επιστρέφουν Νταβόρ και Τσιμπόλα που ήταν έξω λόγω καρτών. Φιλίποβιτς και Κατσανίκλιτς ανεβάζουν ρυθμούς».

Για τη διαιτησία: «Εκφράσαμε τα παράπονα που είχαμε στη γενική συνέλευση και με επιστολές στην ομοσπονδία. Μας ζητήθηκε να κάνουμε υπομονή ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα. Η μπάλα είναι στα πόδια των διαιτητών».