Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι εδώ, ο Αστέρας Τρίπολης… αγνοείται! Οι Ηπειρώτες δεν μάσησαν από το προβάδισμα που έδωσε στους Αρκάδες ο Κρέσπι, τιμώρησαν τα λάθη τους και με ψυχωμένη ανατροπή πήραν τη νίκη (2-1) αλλά και βαθιά βαθμολογική ανάσα, φτάνοντας τους 9 βαθμούς (όσους και η ομάδα της Τρίπολης).

Κάκιστη η εικόνα και πάλι του Αστέρα που δεν ξέρει τι να κάνει με την μπάλα στα πόδια, με τον Μεταξά να έχει σοβαρές ευθύνες για την ομάδα που παρουσιάζει για 10 αγωνιστικές! Τρεις αναγκαστικές αλλαγές για τους Αρκάδες, αλλά και ακόμη μία από άλλη… δεκαετία, περνώντας τον Ιγκλέσιας ως σέντερ φορ για να τον ψάξει με σέντρες!

Μάγκας ο ΠΑΣ, πήρε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και τρέχει αήττητο σερί τριών αγωνιστικών, δείχνοντας «σφυγμό».

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 κατέβασε τον ΠΑΣ ο Θανάσης Στάικος. Ο Αθανασίου στην εστία και οι Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος στην άμυνα. Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Τζίμας τριάδα στα χαφ, με τους Μορέιρα, Ροσέρο στα εξτρέμ και ο Παμλίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-4-2 κατέβασε τον Αστέρα Τρίπολης ο Ηρακλής Μεταξάς. Ο Τσιφτσής στο τέρμα, με τους Γκαρντάφσκι, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Στάνκο, Μουνάφο τα δύο χαφ, με τους Σίτο, Κρέσπι στα εξτρέμ και τους Τιλίκα, Μπαρτόλο στην επίθεση.

Το ματς

Τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο είχε ο Αστέρας, έφτιαχνε φάσεις, αλλά ο ΠΑΣ είχε κλείσει όλους τους χώρους και δεν μπορούσαν οι Αρκάδες να δημιουργήσουν κλασικές τελικές. Ο Τσιφτσής στο 9’ παραλίγο να κάνει μεγάλο λάθος, ο Παμλίδης πήγε να του πάρει την μπάλα, αλλά τελευταία στιγμής ο Έλληνας κίπερ απομάκρυνε γλιτώνοντας την ομάδα του.

Στην συνέχεια η ομάδα του Μεταξά ήταν εκείνη που ανέβασε ρυθμούς, πήρε μέτρα στο γήπεδο και έφτασε κοντά στο γκολ σε ορισμένες στιγμές. Στο 23’ ο Τιλίκα μετά από ωραία προσπάθεια έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει ξυστά από την εστία. Λίγο αργότερα, όμως, ο Βραζιλιάνος ένιωσε μια ενόχληση στη γάμπα και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ριέρα να περνάει στην θέση του.

Στο 32’ ο Παντελάκης και ο Εραμούσπε έκαναν… ταυτόχρονα ένα σκληρό τάκλιν στον Μπαρτόλο, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να μείνει για λίγη ώρα κάτω. Ο Μπαρτόλο ζήτησε να συνεχίσει και στο 34’ είχε μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν το δυνατό σουτ που έκανε πέρασε ξυστά από την εστία του Αθανασίου.

Ο ΠΑΣ προς το φινάλε του ημιχρόνου πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να δημιουργήσει, με καλύτερη φάση όλων αυτή του 44’ όταν ο Ροσέρο έκανε ένα ανάποδο ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή, αλλά ο Τσιφτσής μπλόκαρε. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος, ακριβώς όπως άρχισε το ματς.

Ο Αστέρας μπήκε με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο και ο Κρέσπι στο 47ο λεπτό έκανε το 1-0 για τους Αρκάδες, ύστερα από ασίστ του Ριέρα. Λίγο αργότερα, ο Μπενίτο μοίρασε στον Κρέσπι αλλά αυτός δεν είχε καλή επιλογή μέσα από την περιοχή, σπαταλώντας μια ακόμη φάση! Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ πήρε μέτρα στο γήπεδο, δεν μάσησε από το προβάδισμα και άρχιζε να απειλεί.

Στο 57’ η ομάδα του Θανάση Στάικου είχε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τσιφτσής βγήκε γρήγορα και πρόλαβε τον Ροσέρο, ο οποίος έπεσε εντυπωσιακά στο έδαφος, με τον Παμλίδη ουσιαστικά σε κενή εστία και από πλάγια να σουτάρει άουτ!

0

Ο Μεταξάς είδε κι άλλον παίκτη του να βγαίνει εκτός λόγω ενοχλήσεων, με τον Γκαρντάφσκι να περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου και την θέση του να παίρνει ο Ντομίνγκεθ. Ο Στάικος από τη μεριά του έριξε Φοφανά και Μπαλάν στον αγώνα, σημάδεψε τις αδυναμίες των Αρκάδων και έβαλε το χεράκι του για μια σπουδαία ανατροπή!

Αρχικά, στο 62’ ο ΠΑΣ ισοφάρισε με τον Μπαλάν να σκοράρει από κοντά μετά το γύρισμα του Σόρια, ενώ οι Ηπειρώτες άγγιξαν την ανατροπή δέκα λεπτά αργότερα αλλά η κοντινή κεφαλιά του Ροσέρο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΣ είχε την ψυχολογία, το μομέντουμ και πίεζε τους Αρκάδες που ήταν κάκιστοι, με την ανατροπή να έρχεται στο 76’ όταν ο Μορέιρα έκανε το γύρισμα, ο Τσιφτσής δεν έδιωξε σωστά και ο Φοφανά σε κενή εστία σκόραρε για το 2-1!

Από εκεί και πέρα ο Αστέρας άρχισε να κλείνεται, ο ΠΑΣ απειλούσε, ενώ ο Ηρακλής Μεταξάς στο 86’ έκανε μια… αλλαγή άλλης δεκαετίας, αφού έβαλε τον Ματίας Ιγκλέσιας να παίζει σε θέση… φορ και να προσπαθεί να τον ψάξει με σέντρες! Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, ο ΠΑΣ κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά του μέχρι το τέλος και να παραμένει για 3η σερί αγωνιστική αήττητος!

MVP: Ο Θανάσης Στάικος παίρνει το βραβείο αυτό και το αξίζει ΑΠΟΛΥΤΑ! Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Ηρακλή Μεταξά, πήρε την… ταυτότητα του προπονητή του Αστέρα και έσπρωξε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη. Οι αλλαγές του σκοράρουν και γυρίζουν το ματς, ενώ σημαδεύει σωστά την αδύναμη πλευρά των Αρκάδων και συμβάλει τα μέγιστα για την ανατροπή!

Η σφυρίχτρα: Δεν είχε κανένα θέμα ο Πολυχρόνης, με τον διαιτητή να παίρνει σωστές αποφάσεις, ακόμα και στις κάρτες που έδωσε.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος (Λώλης 55?), Μπιλμπάο, Μορέιρα, Ροσέρο (Λιάσος 88?), Τζίμας (Φοφανά 61?), Παμλίδης (Μπάλαν 61?).

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Τσιφτσής, Γκαρντάφσκι (Ντομίνγκεθ 64?), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Στάνκο, Μουνάφο (Ιγκλέσιας 83), Σίτο, Τιλίκα (Ριέρα 33?), Μπαρτόλο (Μπενίτο 46?), Κρέσπι.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ