Στο Αλικάντε η Ρεάλ πέρασε με 3-0 από την έδρα της Έλτσε και παραμένει στην κορυφή της Λίγκας. Ο Μπενζεμά σκόραρε στο 6’ αλλά το VAR έδειξε οφσάιντ. Στο 13’ όμως ο Βαλβέρδε με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Η Ρεάλ πέτυχε γκολ και στο 27’ με πλασέ του Αλάμπα αλλά και πάλι ακυρώθηκε για οφσάιντ. Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος (47’) η Έλτσε απείλησε με σουτ του Μπογέ. Στο 61’ ακυρώθηκε και τρίτο γκολ της Ρεάλ, το είχε πετύχει ο Μπενζεμά. Εννέα λεπτά μετά ο Λούνιν με εξαιρετική επέμβαση είπε «όχι» στον Κλερκ. Τελικά στο 75’ ο Μπενζεμά με κοντινό πλασέ πέτυχε ένα γκολ που μέτρησε και έγινε το 0-2. Μάλιστα ο Γάλλος το πανηγύρισε κάνοντας τη σχετική κίνηση των διαιτητών όταν πάνε στο VAR.  Στο 89ο λεπτό ο Ασένσιο διαμόρφωσε το τελικό 0-3.
ΕΛΤΣΕ: Μπαντία, Μορέντε, Παλάσιος, Βερδού, Μπιγκάς, Κλερκ, Μιγιά (62’Χοσάν), Μασκαρέλ (80’Κινα), Γκούτι, Ν.Φερνάντεθ (62’Γκουμπάου), Μπογέ (80’Πόνσε).
ΡΕΑΛ Μ.: Λούνιν, Αλάμπα, Ρίντιγκερ, Μιλιτάο, Καρβαχάλ (89’Βάσκεθ), Μόντριτς (63’Τσουαμενί), Κρόος (81’Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Βινίσιους (81’Ασένσιο), Μπενζεμά, Ροντρίγκο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ