Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης στο Τάε Κβον Ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, πέθανε έπειτα από μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 42 ετών και έχει βυθίσει σε θρήνο τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Πύρρος Δήμας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ, ο οποίος λύγισε όταν περιέγραψε τον τρόπο που έμαθε την τραγική είδηση.
«Μέχρι το 2012 στο Λονδίνο ταξιδέψαμε μαζί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2000, όταν έσπασε το πόδι του, ταξιδέψαμε μαζί με το αεροπλάνο, ήμασταν μαζί στο ολυμπιακό χωριό. Εκεί γνωριστήκαμε πολύ καλά. Το καλύτερο παιδί, μπορώ να πω. Με θαύμαζε. Με το χαμόγελο, την ευγένειά του. Το 2004 στο Ολυμπιακό Χωριό ήμασταν μαζί. Πήρε το πρώτο του μετάλλιο και πήρε το αίμα του πίσω.
Το 2008 είχα πάει στο Πεκίνο ως αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας. Εκεί τον αδίκησαν, αλλά πήρε μετάλλιο. Το 2012 μέναμε μαζί στο ξενοδοχείο για ένα τριήμερο. Ζήσαμε πολλές στιγμές, πάντα με έπαιρνε τηλέφωνο.
Σηκώθηκα το πρωί να ετοιμάσω τον Νικολάκη για το σχολείο. Είναι στενάχωρο πολύ. Με πήρε και η Δώρα τηλέφωνο και μου ζήτησε να πω δυο λόγια αύριο στην κηδεία. Αλλά δεν μπορώ. Δεν μπορώ ούτε να πάω στην κηδεία, γιατί δεν μπορώ να το περάσω αυτό ξανά για κανέναν. Και να μην τύχει σε κανέναν αυτό», δήλωσε ο Πύρρος Δήμας.