Η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ίντερ στο Καμπ Νου, με το χορταστικό 3-3, όμως οι «μπλαουγκράνα» με αυτό το αποτέλεσμα βρίσκονται με το 1,5 πόδι εκτός από την συνέχεια του Champions League.
Ενδεχόμενος αποκλεισμός των Καταλανών από την φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα επιφέρει στους «μπλαουγκράνα» μια οικονομική καταστροφή, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται η Μπαρτσελόνα.
Το καλοκαίρι οι ιθύνοντες των Καταλανών, έκαναν μεταγραφικό… άνοιγμα και δέσμευσαν περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου, με στόχο την πρόκριση από την φάση των ομίλων του Champions League, που θα έδινε στους «μπλαουγκράνα» τεράστια οικονομική ανάσα.
Μετά το τέλος της 4ης αγωνιστικής των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο βρίσκει την Μπαρτσελόνα σε πάρα πολύ δύσκολο, αφού αντιμετωπίζει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν κατάφατσα το φάσμα του… υποβιβασμού στο Europa League.
H Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην τρίτη θέση του Group C με 4 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την δεύτερη Ίντερ (7 βαθμοί), με τους «νερατζούρι» να έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας μετά τα μεταξύ τους αποτελέσματα με τους Καταλανούς.
Η Μπαρτσελόνα για να συνεχίσει στο Champions League θέλει ήττες της Ίντερ στα ματς με Μπάγερν και Πλζεν και νίκες στα δικά της ματς με τους Τσέχους και τους Βαυαρούς. Το έργο των Καταλανών είναι ιδιαίτερα δύσκολο και ενδεχόμενος αποκλεισμός από τους ομίλους του Champions League θα επιφέρει ζημιά που ανέρχεται στα 52,7 εκ. ευρώ.
Αυτό είναι το ποσό που υπολόγιζαν οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα, να λάβουν από ενδεχόμενη πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League, με τον αποκλεισμό από την φάση των ομίλων να φέρνει ανυπολόγιστες ζημιές στους «μπλαουγκράνα», που έκαναν μεγάλο άνοιγμα… ενίσχυσης το φετινό καλοκαίρι.