Ο Σταύρος Σαράφης αποτέλεσε μια από τις εμβληματικές μορφές στην ιστορία του ΠΑΟΚ τον σύλλογο που υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής από το 1967 μέχρι και το 1981.

Ο “Καίσαρας” είναι ακόμη ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ έχοντας σκοράρει 169 γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου. Μέλος της μεγάλης ομάδας του ΠΑΟΚ και συμμέτοχος στους πρώτους τίτλους που κατέκτησε το πρωτάθλημα της περιόδου 1975-76 και τα δυο κύπελλο την περίοδο 1971-72 και 1973-74.

Ο Σαράφης έφυγε από τη ζωή στα 72 αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας. Προβλήματα που δεν τον εμπόδισαν να παραμένει ενεργό κομμάτι του ΠΑΟΚ έχοντας πόστο στις Ακαδημίες του Δικεφάλου. Τα παιδιά του στην Κ-17 του ΠΑΟΚ του έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης όταν πριν από μερικές εβδομάδες νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Ένα χαφ που προηγήθηκε της εποχή του

Η διαδρομή του ως ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1967, όταν σε ηλικία 17 μόλις ετών αποκτήθηκε από την Αναγέννηση Επανωμής και τελείωσε τον Ιούνιο του 1981 σε έναν αγώνα με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Μέσος που διακρινόταν για την ικανότητα του να πατά στην αντίπαλη περιοχή και εντυπωσιακός στο ψηλό παιχνίδι έχοντας σκοράρει τα 29 από γκολ που πέτυχε με το κεφάλι.

Οι Σταύρος Σαράφης και Γιώργος Κούδας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Ο Σαράφης αγωνιζόμενος με συνήθως με το 8 στην πλάτη αποτέλεσε ένα χαφ που προηγήθηκε της εποχή του. Δυνατός, με πολύ καλή τεχνική, με συνεχή κίνηση και χωρίς την μπάλα και με τεράστια εκτελεστική δεινότητα έγραψε Ιστορία με την φανέλα του Δικεφάλου και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η βοήθεια του Σαββίδη και η τελευταία εμφάνιση

Σε όλη του την επαγγελματική καριέρα φόρεσε μόνο την φανέλα του ΠΑΟΚ. Υπήρξαν ομάδες προσπάθησαν να τον δελεάσουν προσφέροντας του πολλά χρήματα, ωστόσο ο ίδιος έμεινε πιστός στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και η αλήθεια είναι ότι όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ και κυρίως ο Ιβάν Σαββίδης στάθηκε στο πλευρό του στην προσπάθεια του να τα ξεπεράσει.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του ήταν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας του οποίου ήταν μαζί με το Μίμη Δομάζο πρεσβευτές.

Οι Σταύρος Σαράφης και Μίμης Δομάζος με το τρόπαιο του Κυπέλλου στον τελικό Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Ο Καίσαρας του ελληνικού ποδοσφαίρου έφυγε από την ζωή στα 72 του χρόνια και όπως είναι φυσικό ο θάνατος του βύθισε στο πένθος τον ΠΑΟΚ την ομάδα που υπηρέτησε πιστά 55 ολόκληρα χρόνια…