Ο Σέρτζιο Πέρεζ ήταν ο νικητής στο GP της Σιγκαπούρης, ωστόσο ο Μεξικανός εξετάζεται από τους αγωνοδίκες για πιθανή παρατυπία στην επανεκκίνηση μετά το όχημα ασφαλείας. Δεύτερος ο Λεκλέρ, τρίτος ο Σάινθ.
Εκείνος που είδε την πρώτος την καρό σημαία στο GP Σιγκαπούρης ήταν ο Σέρτζιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός πέρασε στην εκκίνηση τον Λέκλερ και έκτοτε άντεξε μέχρι το τέλος.
Ωστόσο, ο Πέρεζ εξετάζεται από τους αγωνοδίκες για πιθανή παρατυπία στην επανεκκίνηση μετά το όχημα ασφαλείας. Βέβαια, στον τερματισμό είχε διαφορά μεγαλύτερη των 5 δευτερολέπτων (για την ακρίβεια 7,5) κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν δεχτεί ποινή δεν θα χάσει την πρώτη θέση.
Η μόνη περίπτωση να αλλάξει κάτι είναι μόνο εάν ο Μεξικανός δεχτεί δύο ποινές πέντε δευτερολέπτων. Αυτή ήταν και η ενημέρωση του Λεκλέρ από τους ανθρώπους της Ferrari, με τον Μονεγάσκο να είναι δεύτερος και ο Σάινθ τρίτος.

Πού κρίθηκε η νίκη
Από την αρχή του αγώνα ήταν δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες και οι συνθήκες της πίστας θα έπαιζαν το ρόλο τους στην εξέλιξη του αγώνα. Όσο περνούσε η ώρα και η πίστα στέγνωνε η Ferrari επέλεξε να βάλει τον Λεκλέρ.
Μόνο που η στρατηγική του δεν πρόλαβε να αποδώσει παρά το αργό pit stop ο Μονεγάσκος θα μπορούσε να παλέψει για να περάσει τον Πέρεζ, αν δεν τον προλάβαινε ο Τσουνόντα.
Ο Ιάπωνας έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο Πέρεζ ο οποίος είχε μπει στα pits και βγήκε πάλι πρώτος με διαφορά 6,5 δευτερολέπτων και παρέμεινε μπροστά μέχρι το τέλος παρά την πίεση που δέχτηκε.

Η φάση του αγώνα
Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας όσα έγιναν στην εκκίνηση έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Ο Πέρεζ δήλωσε πριν το GP Σιγκαπούρης ότι θα επιτεθεί στην πρώτη στροφή στον Λεκλέρ και το έκανε πράξη. Ο Μεξικανός με τη βοήθεια της δύναμης του κινητήρα της Red Bull κατάφερε να προσπεράσει τον Μονεγάσκο και να βρεθεί σε θέση οδηγού.

Ο οδηγός της ημέρας
Θα μπορούσε να ήταν σε αυτή τη θέση ο Σέρτζιο Πέρεζ για τη νίκη του ωστόσο δικαιωματικά αυτός ο τίτλος πάει στον Ντάνιελ Ρικάρντο. Ο Αυστραλός ήταν εξαιρετικός και κέρδισε έντεκα θέσεις σε σχέση με την εκκίνηση για να ολοκληρώσει τον αγώνα του από την πέμπτη θέση.

Τι ακολουθεί
Μετά το GP Σιγκαπούρης η Formula 1 συνεχίζει χωρίς. Συγκεκριμένα, το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνεχίζει στην Ασία και συγκεκριμένη στην Ιαπωνία. Το τριήμερο ξεκινάει στις 07 Οκτωβρίου με τις ελεύθερες δοκιμές. Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου (09:00) θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες δοκιμές, ενώ ο αγώνας είναι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 8:00.