Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε το ζητούμενο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, καταγράφοντας μία σειρά από θετικά στοιχεία:
1) Επέστρεψε στις νίκες μετά από την ήττα από τον Άρη που ήταν ο αποκλειστικός στόχος.
2) Πήρε αυτό που ήθελε πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση. Η απόδοσή του στο πρώτο ημίχρονο ήταν η καλύτερη φετινή. Πέτυχε δύο γκολ, δημιούργησε ευκαιρίες για περισσότερα και κατέγραψε συνολικά εννέα τελικές σ’ αυτό το διάστημα, αριθμός αναμφίβολα μεγάλος και οπωσδήποτε πέρα για πέρα ικανοποιητικός.
3) Διαχειρίστηκε σωστά το αριθμητικό του μειονέκτημα, μετά την αποβολή του Γουΐλερ, η οποία προκάλεσε την έκρηξη του ΑΠΟΕΛ αφού φάνηκε να παίρνει μπάλα κι όχι τα πόδια του αντιπάλου του. Ο Ολυμπιακός έφτιαξε φάσεις, αλλά το ματς δεν σου άφηνε την αίσθηση πως το ΑΠΟΕΛ θα χάσει τους τρεις βαθμούς μέσα από τα χέρια του.
4) Ο Σωφρόνης είδε ποδοσφαιριστές του να κάνουν το step up από πλευράς απόδοσης. Ανεβασμένοι οι Σατσιάς, Κοσταντίνοφ, Μαρκίνιος και Μορέιρα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικοί.
Μοναδικό «πλην» ο τραυματισμός του Μορέιρα. Φάνηκε πως είναι μυϊκός και στο ΑΠΟΕΛ εύχονται να μην τον χάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Απ’ εκεί και πέρα, ήταν ομολογουμένως πολύ έντονη η αντίδραση του ΑΠΟΕΛ για τη διαιτησία και δη για την αποβολή του Γουΐλερ, προμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να μείνει σ’ αυτήν κι αναμένεται ότι η αντίδρασή του το προσεχές διάστημα θα είναι εντονότερη, ρίχνοντας το μπαλάκι στην ηγεσία της ΚΟΠ για τον Μάζιτς και τις κινήσεις-ορισμούς του!

Ανδρέας Βεντούρης