Μπορεί να μην εντυπωσιάζει αλλά παίρνει την ουσία κι’ αυτό είναι το σημαντικότερο. Ο Απόλλων για άλλο ένα ματς δεν… πάτησε ποτέ το πόδι στο γκάζι, αλλά κατάφερε να κάνει το δύο στα δύο. Αυτό είναι που μετράει. Τόσο νωρίς, και με τον κόουτς να προσπαθεί να περάσει ακόμα τη φιλοσοφία του αλλά και τις απουσίες είναι εξαιρετικό το γεγονός πως οι πρωταθλητές κατάφεραν να πάρουν όλους τους διαθέσιμους βαθμούς. Αυτό δείχνει ότι είναι μια ομάδα «με μέταλλο» και χαρακτήρα. Το ροτέισον, και οι 8 αλλαγές στην αρχική 11άδα από τον Νταβίντ Καταλά δεν βοήθησαν τον Απόλλων στο α’ μέρος, αλλά ο Ισπανός με τις διορθωτικές του κινήσεις στην ανάπαυλα και κατά τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου, «ξύπνησε» το σύνολο του και κάπως έτσι έφτασε στη νίκη. Όταν δηλαδή… έγινε καλύτερος έστω και για λίγο.
Θετικό το μηδέν στην άμυνα, μελανό σημείο η αλλαγή στην αλλαγή του Νταμπό και το πρόβλημα του. Εξαιρετική η παρουσία του κόσμου γι’ άλλη μια φορά. 
Εν κατακλείδι, όσο παίρνει την ουσία σε μια νέα αρχή, είναι σούπερ γεγονός για τον Απόλλων. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Θα έρθει και η βελτίωση, θα έρθουν και τα πολλά γκολ θα έρθουν και οι μεγάλες νίκες. Για την ώρα όμως, μπορούν και νιώθουν ικανοποιημένοι (όπως δήλωσε και ο κόουτς).
Τώρα, άπαντες στην ομάδα της Λεμεσού, έχουν ως μοναδικό στόχο να αρχίσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο Κόνφερενς Λιγκ ενάντια στη Βαντούζ.

Θράσος Δημητρίου