Η Τσεχία ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είδε την Ολλανδία να φτάνει το παιχνίδι στο σουτ, από το -23, όμως κράτησε τον έλεγχο και έφτασε σε πολύ σημαντική νίκη (88-80), έχοντας για πρωταγωνιστή τον Γιαν Βέσελι.

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι του φετινού Eurobasket, για την Τσεχία, «μίλησε» η προσωπικότητα του Γιαν Βέσελι. Ο σέντερ της Μπαρτσελόνα έπαιξε και για τον απόντα Τόμας Σατοράνσκι, κουβαλώντας την ομάδα του στην επίθεση.
Το κοντέρ έγραψε 24 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα για τον έμπειρο άσο, που βγήκε μπροστά και οδήγησε σε μεγάλη νίκη την ομάδα του, η οποία έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του τουρνουά. Την ίδια στιγμή που η Ολλανδία, η οποία υποχώρησε στο 0-3, αποχαιρετά με το πέρας της φάσης των ομίλων.
Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Μπουσκάλια έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο μέρος. Διότι βρέθηκαν να χάνουν με 50-27 στο πρώτο ημίχρονο, με την Τσεχία να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό. Στην επανάληψη όμως οι «οράνιε», με τον Γιανίκ Φράνκε σε τρομερή βραδιά, κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά και 1’16” πριν από το τέλος έφτασαν το παιχνίδι στο ένα σουτ (79-76).
Οι Τσέχοι κράτησαν την ψυχραιμία τους όμως, με μπροστάρη τον Βέσελι και με βοήθειες από Πέτερκα και Κίζλινκ κατάφεραν να «κλειδώσουν» τη νίκη, που διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση. Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που δεν αγωνίστηκε ο Τόμας Σατοράνκσι, ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τραυματισμό.
Ο Βέσελι δεν ήταν μόνος στην αναμέτρηση. Ο Μάρτιν Πέτερκα αποτέλεσε στήριγμα με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε και ο Τόμας Κίζλινκ με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ.
Από την Ολλανδία, το μεγάλο παιχνίδι του Γιανίκ Φράνκε με 22 πόντους και 5 ασίστ δεν ήταν αρκετό, με τον Τζέσε Έντουαρντς να ακολουθεί με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ 13 πόντους πρόσθεσε ο Ουόρθι Ντε Γιονγκ.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 50-27, 66-57, 88-80.