Διαφορετική η ιστορία και ο δεσμός του καθενός στην ομάδα του, μεν, ωστόσο, αν κάποιος θέλει να πιαστεί και από το φετινό πολύ μέτριο ξεκίνημα της Λίβερπουλ στην αγωνιστική περίοδο, οι αριθμοί είναι τέτοιοι που λένε ότι ο Τόμας Τούχελ με καλύτερα αποτελέσματα απολύθηκε αμέσως από τον νέο ιδιοκτήτη της Τσέλσι.
Μερικές ώρες είχαν περάσει από την ήττα στο Ζάγκρεμπ στην έναρξη των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και οι «μπλε» έμειναν ακέφαλοι, με τον Τούχελ ν’ απομακρύνεται και τον Γκρέιαμ Πότερ να βρίσκεται προ των πυλών.
Με άμυνα πολλών εκατομμυρίων και με το μεγαλύτερο ποσό που διατέθηκε από ομάδα της Πρέμιερ στη διορία των μεταγραφών για το φετινό καλοκαίρι, οι Λονδρέζοι παρουσίαζαν κάτι πολύ κακό στον αγωνιστικό χώρο και ο Γερμανός τεχνικός «πλήρωσε το μάρμαρο».
Βέβαια, τα στατιστικά του έγραψαν ότι απολύθηκε με ποσοστό νικών για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο 43%. Την ίδια στιγμή και μετά την βαρύτατη ήττα της Λίβερπουλ από τη Νάπολι στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» το βράδυ της Τετάρτης, ο Γιούργκεν Κλοπ στους «κόκκινους» έχει 28% ποσοστό νικών.
Ναι μεν είναι πολύ μικρότερο από εκείνο του Τούχελ, όμως, η ιστορία του Kloppo στον πάγκο του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, οι δυσκολίες, η αναγέννηση, οι τίτλοι και ο συναισθηματικός δεσμός, του έχουν χαρίσει πολύ διαφορετική κατάσταση και εκτίμηση από εκείνη που έλαβε ο Τούχελ από τον Τοντ Μπόελι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».