Ο στόχος για την ΑΕΚ στο σημερινό (20:00, Primetel) ντέρμπι με την Ομόνοια θα ήταν ούτως ή άλλως ο ίδιος, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του αγώνα της πρεμιέρας με τη Δόξα. Το απρόσμενο «Χ» με την προσφυγική ομάδα, απλά δημιουργεί μία μεγαλύτερη ανάγκη το να καταφέρει να πάρει κέρδος μέσα στην πρωτεύουσα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται το πρώτο ντέρμπι της σεζόν.
Είναι δεδομένο ότι ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα θα προβεί σε αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού ας μη ξεχνάμε ότι ακολουθούν στη συνέχεια η Ρεν και η Νέα Σαλαμίνα. Με τον Εγγλέζου εκτός, επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο Άνχελ Γκαρσία, δεν αποκλείεται να ισχύσει το ίδιο και για τον Ροσάλες στο δεξί άκρο, με τον Κάσας πάντως να έχει τις δικές του πιθανότητες. Ο Πίριτς θα είναι στο τέρμα, με τους Μιλίτσεβιτς-Τόμοβιτς στα στόπερ.
Στη μεσαία γραμμή επικρατέστερο είναι το δίδυμο Λέδες-Σανχούρχο, με τους Γκιούρτσο και Φαράζ στα άκρα, ενώ ένας εκ των Άλτμαν-Τρισκόφσκι θα έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ράφα Λόπες. Επιπλέον επιλογή αποτελεί ο Πέρα Πονς, ο οποίος θα συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Ανδρέας Βεντούρης