Όταν σε έναν όμιλο που τέθηκε σαν στόχος η πρόκριση μετράς μόλις έναν βαθμό σε δύο αγωνιστικές χωρίς να παίξεις ακόμα την πιο ισχυρή θεωρητικά ομάδα, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για τον Απόλλωνα ο οποίος δεν έχασε οριστικά την 2η θέση αλλά η Ντνίπρο με την οποία θεωρητικά θα παλέψει για την συγκεκριμένη θέση του έβαλε τρία στην έδρα του και θα πρέπει να τη νικήσει με τουλάχιστον ανάλογο τρόπο στην έδρα της σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Αυτά είναι λίγο-πολύ τα δεδομένα που δημιουργούνται στον όμιλο.
Όσον αφορά το παιχνίδι αυτό κάθε αυτό, υπάρχουν τα δικαιολογητικά των πρώτων 25 λεπτών με τις δύο αναγκαστικές αλλαγές μέχρι το 19’ που χάλασαν το πλάνο του Καταλά και το γκολ οφσάιντ των Ουκρανών (το δεύτερο), αλλά σε καμιά περίπτωση δεν χρήζει κριτικής το α’ ημίχρονο.
Ο Απόλλωνας… ούτε που κατέβηκε στο γήπεδο, βρέθηκε να χάνει 3-0 στην ανάπαυλα και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε.
Οφσάιντ ήταν και το γκολ του Πίττα με το οποίο αναπτερώθηκαν οι ελπίδες των «γαλάζιων» αλλά νωρίτερα ο β’ βοηθός τον έκοψε δύο φορές χωρίς να ήταν εκτεθειμένος.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, με τις αλλαγές του Καταλά ο Απόλλωνας ανέβηκε στην επανάληψη, ήταν πιο διεκδικητικός, πέραν από το γκολ είχε άλλες 2-3 προϋποθέσεις και ένα δοκάρι αλλά μέχρι εκεί.
Έχασε δίκαια, το μόνο που μπορεί να κρατήσει είναι το αγωνιστικό ανέβασμα του β’ ημιχρόνου αλλά πρέπει να κρατήσει και την αστάθεια που εξακολουθεί να βγάζει από παιχνίδι με παιχνίδι προκειμένου να βρει τρόπο να της βάλει ένα φρένο.
Το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Καταλά για την αστάθεια.Έκανε λόγο για δύο πρόσωπα σε διάστημα τεσσάρων ημέρων και είναι σημαντικό που και ο ίδιος ο Ισπανός εντόπισε το πρόβλημα.

Χρίστος Χρίστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2022/09/15/apollon-1-3-ntnipro-efialtiki-vradia-apomakrynetai-i-prokrisi-fotos-vinteo/

https://balla.com.cy/2022/09/15/pirame-mathimata-na-diorthoso-tin-eikona/

https://balla.com.cy/2022/09/15/alanthasti-i-alkmaar-emeine-piso-o-apollon-panorama-5oy-omiloy/