Τα γκολ των Μαρκίνιος από στο 34ο λεπτό και Μπλουμ στο 90+6’ ήταν αυτά που χάρισαν στο ΑΠΟΕΛ την μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», την πρώτη στο πρωτάθλημα και… έσπασαν ταυτόχρονα και μια μίνι κακή παράδοση στο γήπεδο της «Κυρίας».
Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο στο α’ ημίχρονο, έλεγξε το παιχνίδι, είχε την κατοχή και τις καλές ευκαιρίες. Δεν το έβαλε ο Μάγκλιτσα (έφυγε ελάχιστα έξω η κεφαλιά του), δεν το έβαλε ο Ντογκαλά (απέκρουσε ο Λόρια το σουτ του) αλλά το έβαλε ο Μαρκίνιος στο 34’.
Η Ανόρθωση πέτυχε ένα γκολ με τον Αντωνίου στο 44’ αλλά σωστά ακυρώθηκε μιας και ήταν οφσάιτ ο Αμπαρτζουμιάν στο ξεκίνημα της φάσης.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης το ΑΠΟΕΛ έδειξε να ελέγχει αλλά η Ανόρθωση δεν άργησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και να γίνει καλύτερη.
Η «Κυρία» είχε τις προϋποθέσεις αλλά δεν βρήκε την κλασική ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στο φινάλε οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση, έπαιξαν το ΑΠΟΕΛ στο δικό του μισό γήπεδο, έχασαν την ευκαιρία με τον Φερέιρα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά οι φιλοξενούμενοι άντεξαν, πέτυχαν και δέυτερο γκολ με τον Μπλουμ στο 90+6 και έφυγαν με το μεγάλο διπλό από το «Αντώνης Παπαδόπουλος».

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Ντ.Μίλανιτς): Λόρια, Μπαισίνιο, Αρτυματάς Κορέια, Εμπραλίτζε (Γουαρίς), Αμπρατζουμιάν, Αντωνίου (61′ Ράντονιτς), Νινγκά (77′ Φερέιρα), Πάντσεον (77′ Σάμπο), Κορρέα (81′ Χαρογιάν), Ουάρντα
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Αντωνιάδης,   Κίκο,  Ιωάννου, Χριστοφή, Χρυσοστόμου.

ΑΠΟΕΛ (Σ.Αυγουστή): Μπέλετς, Καρώ, Μάγκλιτσα (61′ Κβιλιτλάια), Τσεπάκ, Κρέσπο, Σατσιάς (61′ Νταουσβίλι), Ντάλσιο (61′ Μορέιρα), Μαρκίνιος (83′ Μπλουμ), Γουίλερ, Κοσταντίνοφ, Ντογκαλά (83′ Μούγιανιτς)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Φεράρι, Ντουμπραβάνου,  Σούσιτς, Ηλία, Θεοδώρου,  Πολυκάρπου.

ΓΚΟΛ: 34′ Μαρκίνιος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πάντσεον, Ουάρντα, Ράντονιτς/Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Μαρκίνιος, Γουίλερ, Μορέιρα, Τσεπάκ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΘΕΑΤΕΣ: 10.000

Διαιτητής: Manganiello Gian Luca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Nasca Luigi
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Βρίσκονται στις κερκίδες του Αντώνης Παπαδόπουλος 10.000 φίλοι των δύο ομάδων. Περισσότεροι από 9 χιλιάδες είναι οι φίλοι της Ανόρθωσης και 850 οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ.
Μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της αναμέτρησης.
Έναρξη αγώνα…
Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.
2′ Κόρνερ του Εμπραλιτζε από δεξιά, ο Αρτυματάς έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
4′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι στον Πάντσεον για φάουλ στον Μαρκίνιος. Ήταν το δεύτερο του σε διάστημα μερικών λεπτών και ο Ιταλός ρεφ τον τιμώρησε.
6′ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Σατσιάς έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Μάγκλιτσα έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Λόρια.
10′ Κίτρινη κάρτα στον Κοσταντίνοφ για φάουλ στον Εμπραλίτζε.
11′ Εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα έξω.
13′ Κίτρινη κάρτα στον Ντάλσιο για κράτημα στον Εμπραλίτζε.
15′ Κίτρινη κάρτα στον Μαρκίνιος για δυνατό φάουλ στον Αμπαρτζουμιάν.
18′ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Δυνατό διαγώνιο σουτ του Ντογκαλά, σε ετοιμότητα ο Λόρια απέκρουσε την μπάλα.
22′ Απειλεί από στημένη φάση η Ανόρθωση. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάντσεον λίγο έξω από την περιοχή, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπέλετς.
24′ Ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Αρτυματάς έπιασε το σουτ χωρίς χρονοτριβή, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.
33′ ΓΚΟΛ. 0-1. Ανοίγει το σκορ το ΑΠΟΕΛ. Ο Ντάλσιο βρήκε ωραία τον Μαρκίνιος ο οποίος με ωραία κίνηση ελευθερώθηκε από το μαρκάρισμα του Αμπαρτζουμιάν και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια.

44′ Πετυχαίνει γκολ η Ανόρθωση με τον Αντωνίου αλλά σωστά ακυρώνεται σαν οφσάιντ καθώς ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης ο Αμπαρτζουμιάν.

Τέλος α’ ημιχρόνου…

Έναρξη β’ ημιχρόνου…
46′
Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
53′ Σουτ του Μηνά Αντωνίου πάνω από τα δοκάρια.
60′ Γυριστό σουτ του Γουαρίς, απέκρουσε ο Μπέλετς.
61′ Τριπλή αλλαγή από το ΑΠΟΕΛ. Πέρασαν στο παιχνίδι Κβιλιτάια, Νταουσβίλι και Μορέιρα αντί των Μάγκλιτσα, Σατσιά και Ντάλσιο.
61′ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Πέρασαν στο παιχνίδι Γουαρίς και Ράντονιτς αντί των Αντωνίου και Εμπραλίτζε.
65′ Κίτρινη κάρτα στον Γουίλερ.
73′ Ωραία κίνηση και σουτ από τον Ντογκαλά, η μπάλα έφυγε λίγο έξω.
77′ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Μέσα Σάμπο και Φερέιρα, έξω Πάντσεον και Νινγκά.
81′ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Στην θέση του Κορρέα ο Χαρογιάν.
83′ Διπλή αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Μέσα Μπλουμ και Μούγιανιτς, έξω Μαρκίνιος και Ντογκαλά.
88′ Κίτρινη κάρτα στον Ράντονιτς για σπρώξιμο στον Κρέσπο.
90+3′ Σουτ του Φερέιρα, απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Μπέλετς.
90+6′ ΓΚΟΛ. 0-2. Δεύτερο γκολ για το ΑΠΟΕΛ. Ο Μούγιανιτς  εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ, ο Κβιλιτάια έφυγε στην αντεπίθεση, γύρισε στον Μπλουμ ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

 

 

 

——————————————————————————–