Ότι χαρακτηρισμό και να αποδώσει κανείς στον Φαμπιάνο, γι’ αυτά που κάνει στην Ομόνοια, πραγματικά θα είναι λίγος… Ο Βραζιλιάνος είναι κάτι παραπάνω από ένας τερματοφύλακας για το «τριφύλλι». Είναι απίστευτος, είναι συγκλονιστικός, είναι φοβερός, είναι… ο Άγιος Φαμπιάνο, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι της ομάδας! Οι πλείστες προκρίσεις σε ευρωπαϊκούς ομίλους (με τις απίστευτες αποκρούσεις του σε πέναλτι), είχαν τη δικιά του σφραγίδα, όπως και εγχώριοι τίτλοι! Αυτός είναι που κρατάει την Ομόνοια όρθια, όταν το… πράγμα πάει να στραβώσει.
Το ίδιο έκανε και με την ΑΕΚ, με μια σημαντική διαφορά! Από ένα σημείο και μετά στο παιγνίδι έπαιζε με σπασμένο δάκτυλο!! Κι όμως, έβαλε την ομάδα πάνω από οτιδήποτε άλλο, άφησε στην άκρη τον πόνο, έσφιξε τα δόντια και έκανε άλλες δυο-τρεις σωτήριες επεμβάσεις! Ναι με το χέρι, που είχε σπασμένο δάκτυλο… Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο… Θυμίζουμε την ρεβάνς με την Γάνδη, πριν μερικές μέρες, όταν είχε παίξει με φουσκωμένο αστράγαλο! Μεγαλείο ψυχής…
Είναι τιμή για την Ομόνοια που έχει αυτό τον σπουδαίο τερματοφύλακα, κυρίως όμως αυτό τον σπουδαίο άνθρωπο στο ρόστερ της. Είναι τιμή για την Κύπρο, που ήρθε να αγωνιστεί εδώ, σε αυτό το νησί και ανεβάζει γενικότερα το επίπεδο μας.
Το ευχαριστώ ενδεχομένως να είναι και λίγο… Απλά σεβασμός κι ένα πολύ μεγάλο χειροκρότημα για τον… τεράστιο Φαμπιάνο!
*
Έγιναν κι άλλα σημαντικά και είχε κι άλλα θετικά η χθεσινή βραδιά (3/9) για την Ομόνοια. Αυτό όμως με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα ήταν το ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ!