Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι με την Ανόρθωση στην «Αρένα» για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος και θέλει να πράξει ότι και στα εφτά τελευταία ματς κόντρα στην Κυρία. Δηλαδή να συνεχίσει αήττητη και να καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς!
Πάμε 10 μήνες πίσω. Η… παράδοση άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου του 2021. Η ομάδα της Λάρνακας, φιλοξενούσε αυτή της Αμμοχώστου στην «Αρένα» για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εκεί το τελικό σφύριγμα βρήκε τους δύο αντιπάλους στο… άγονο 0-0. Στις 5/4/2021 οι κιτρινοπράσινοι υποδέχονταν εκ νέου την Ανόρθωση, για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ, επικρατώντας με 2-1. Επόμενη αναμέτρηση στις 9 Μαΐου του 2021 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Νέα νίκη για την ΑΕΚ με 2-0.
Τη λήξασα σεζόν
, οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στις 25 Οκτωβρίου του 2021 και πάλι στο «ΠΑΠ», με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με τους τρεις βαθμούς και τη νίκη με 2-1. Στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, η ΑΕΚ φιλοξένησε την Ανόρθωση στην «Αρένα» για την 18η αγωνιστική με το ματς να λήγει στο ισόπαλο 1-1.
Στις 5 Μαρτίου όμως, για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ, οι κιτρινοπράσινοι έκαναν ότι και στις δύο προηγούμενες επισκέψεις στους στην έδρα της Κυρίας και επικράτησαν με 3-1. Τέλος, η ΑΕΚ επικράτησε και στην «Αρένα» για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου με 1-0.
Με… απλά μαθηματικά στα τελευταία 7 παιχνίδια οι κιτρινοπράσινοι μετρούν 5 νίκες, δύο ισοπαλίες με συντελεστή τερμάτων 11 υπέρ και τέσσερα κατά.

Θράσος Δημητρίου