Εύκολο είναι ( όταν αποχωρείς από τη διαιτησία να βγαίνεις στα ΜΜΕ και να κάνεις δηλώσεις, όπως θέλεις και να λες ότι θέλεις.
Ο Βασίλης Δημητρίου που ήταν ένα από…τα θύματα του Μάζιτς πέρσι τον Απρίλιο και λόγω του Μάζιτς δεν σφύριξε από τότε και δεν του δόθηκε χρονική επέκταση στην καριέρα του, οφείλει μεταξύ άλλων, να κάνει αυτοκριτική και να δει πως έφτασε μέχρι εδώ η διαιτησία και ειδικά, πως  το σκηνικό αλλοιώθηκε μέσα σε λίγα χρόνια, σε βάρος του Κύπριου διαιτητή.
Η αυτοκριτική του τέως διεθνή ρεφ, πρέπει να επικεντρωθεί στα δικά του σοβαρά λάθη, που τίναξαν ολόκληρα πρωταθλήματα στον αέρα.
Ο Βασίλης ήταν από τους υπαίτιους διαιτητές για να αμφισβητηθεί η έκβαση πολλών αγώνων και έγινε στόχος έντονης κριτικής, σχεδόν από την ολότητα των ομάδων.
Ενώ είχε όλα τα προσόντα για να αναδειχθεί, ένας από τους καλύτερους μας διαιτητές, φρόντισε με τα αλλοπρόσαλλα του σφυρίγματα και την αντίστοιχη του απόδοση, να χρωματιστεί και να γίνει διαιτητής ο οποίος ελάχιστοι τον εμπιστεύονταν.
Το έγραψα πολλές φορές. Ότι ο διαιτητής, Βασίλης Δημητρίου, αδίκησε πρώτα τον εαυτό του και μετά την Κυπριακή διαιτησία.
Δεν άφησε ομάδα και ομάδα που να μην ασχολήθηκε αρνητικά μαζί του. Δεν άφησε κανένα ΜΜΕ που να μην τον στήσει στον τοίχο λόγω της απόδοσης που είχε στα γήπεδα.
Η αναφορά στο πρόσωπο του Βασίλη, δεν γίνεται τυχαία. Θεωρείται την τελευταία 10ετία, ο διαιτητής εκείνος που βοήθησε να έρθουν ξένοι για να μειωθεί η καχυποψία και η αμφισβήτηση.
Άρα λοιπόν, μία δική του αυτοκριτική για το πως η Κυπριακή διαιτησία καταρρακώθηκε και σχεδόν διαλύθηκε, ίσως τον βοηθήσει να καταλάβει.
Σαφώς και έχει δικαίωμα να μιλά, έχει όμως και υποχρέωση να αντιληφθεί την ζημιά που ο ίδιος έκανε στο χώρο τω διαιτητών.
Αναφορικά με την ατάκα, «είμαι μόνος και οι άλλοι είναι 10» εννοώντας την παρουσία του στο δ.σ του Σ.Δ.Κ, καλά κάνει να θυμηθεί, ότι στο προηγούμενο δ.σ το ίδιο σκηνικό κυριαρχούσε. Απλά αντί 10-1 ήταν αν θυμάμαι 7-4 ή 8-3 και με αυτό τον τρόπο πέρασαν πολλές αποφάσεις.
Υ.Γ: Σήμερα ο Βασίλης Δημητρίου, με απόφαση του Μάζιτς, (ο οποίος του έκοψε την διαιτητική του καριέρα χωρίς να πει το γιατί), είναι εν, ενεργεία παρατηρητής και μάλιστα σε λίγες βδομάδες θα είναι παρατηρητής α’ κατηγορίας.
Μαθαίνω επίσης, ότι είναι υποψήφιος για να αναλάβει σαν Coach διαιτητών πάλι με εντολή του Μάζιτς!
Αυτός είναι ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας. Εμπιστεύεται ένα διαιτητή που τον…αποκεφάλισε να γίνει ο καθοδηγητής των νέων διαιτητών μας!!!

Μιχάλης Παπαγεωργίου