Κρατήστε τη σημαία και τα ιδανικά μας ψηλά κάλεσε τους ομογενείς στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Να κρατήσουν τη σημαία και τα ιδανικά της Ελλάδας και της Κύπρου ψηλά κάλεσε τους ομογενείς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ότι στο τέλος ο επιμένων νικά και θα επικρατήσει δικαιοσύνη.
Μιλώντας στο ετήσιο τιμητικό δείπνο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στη Νέα Υόρκη, και αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως “παρά τις προσπάθειες μας, παρά τις υποχωρήσεις, παρά τους ιστορικούς συμβιβασμούς, δυστυχώς η αδιαλλαξία της Άγκυρας δεν επέτρεψε την λύση που θα δημιουργούσε τις προοπτικές να διασωθεί ο Ελληνισμός στην Κύπρο”.
Απευθυνόμενος στους ομογενείς Κύπρου και Ελλάδας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως αυτή είναι η τελευταία φορά που προσφωνεί τους ομογενείς που έχουν προκόψει, έχουν διαπρέψει, έχουν στηρίξει την πατρίδα τους μακριά από φιλοδοξίες και επιδιώξεις.
“Ανθρώπους που τους διέκρινε ο πατριωτισμός, τους διέκρινε η αγάπη για την Κύπρο μας για αυτό και δεν μπορεί παρά ένα των αισθημάτων μου να είναι η μεγάλη ευγνωμοσύνη, οι θερμές ευχαριστίες που αισθάνομαι την ανάγκη να διατυπώσω. Σας ευχαριστώ από καρδιάς όπως και όλη η Κύπρος. Μας έχετε ενισχύσει και ο αγώνας μας χωρίς τη δική σας συμβολή θα ήταν ενδεχόμενα πολύ πιο δύσκολος”, ανέφερε.
Πρόσθεσε πως “είναι ανάμεικτα τα αισθήματα. Γνωρίζοντας τα τελευταία δέκα χρόνια όλους εσάς ένιωσα πόσο θα μου λείψετε. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε μεγαλώσει μαζί, κάθε γενέθλια τα γιόρταζα μαζί σας”.

Κάνοντας έναν απολογισμό, επεσήμανε πως “σε σύντομο χρόνο κατορθώσαμε να ανατρέψουμε και τις δυσμενείς συνέπειες της οικονομίας αλλά και τις δυσμενείς εικόνες που είχαν δημιουργηθεί. Δεν είμαι εδώ για να πολιτικολογήσω και πολύ περισσότερο να ασκήσω την όποια κριτική για τους προκατόχους μου. Το αντίθετο. Ο καθένας συνεισέφερε εις το βαθμό που μπορούσε”.
“Εκεί που δώσαμε έμφαση από την αρχή είναι πώς η πατρίδα μας ανακτά την εδαφική μας ακεραιότητα και δημιουργεί συνθήκες προκοπής για ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους. Τα πρακτικά μεταξύ του Προέδρου, του διαπραγματευτή, και των αντίστοιχων Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας αριθμούν 18 τόμους. Αγωνιστήκαμε για να βρεθεί μια λύση λειτουργική, βιώσιμη να διαρκεί στον χρόνο και να μπορούν τα παιδιά μας να ελπίζουν. Παρά τις προσπάθειες μας, παρά τις υποχωρήσεις, παρά τους ιστορικούς συμβιβασμούς, δυστυχώς η αδιαλλαξία της Άγκυρας δεν επέτρεψε την λύση που θα δημιουργούσε τις προοπτικές να διασωθεί ο Ελληνισμός στην Κύπρο”.
“Αν είναι κάτι που νιώθω ασφάλεια είναι γιατί η Κύπρος είναι χώρα μέλος της ΕΕ. Είναι μια Δημοκρατία η οποία έχει συνάψει τέτοιες συμμαχίες ώστε να αισθάνεται ασφαλής. Θέλω να δώσω έμφαση σε αυτό που μαζί πετύχαμε, δηλαδή τις προσπάθειες ώστε η Αμερική να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ένας στρατηγικός σύμμαχος στην Μεσόγειο ο οποίος σε συνεργασία με άλλες χώρες της περιοχής μπορεί να διασφαλίσουν και να εγγυηθούν την σταθερότητα”, πρόσθεσε.
Και σήμερα, συνέχισε,” η Αμερική ένας εκ των στρατηγικών εταίρων μαζί με το Ισραήλ που μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστους συμμάχους και φίλους και συνεπώς να διαδραματίσουν πολύ μεγαλύτερες ωφέλειες αλλά και συνέργειες όσον αφορά όσους ενδιαφέρονται για την περιοχή”.

Ο κ. Αναστασιάδης, μίλησε και για το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, τον Κύπριο επιστήμονα Κυριάκο Αθανασίου, ο οποίος έλαβε το βραβείο “Lifetime Achievement Award”.
“Αναδεικνύετε και ένα νέο, διαπρεπή επιστήμονα που έκανε την μικρή πατρίδα μας μεγαλύτερη. Γιατί ακριβώς αντιπροσωπεύεται ή εκπροσωπείται από πολίτες όπως ο Κυριάκος Αθανασίου που μέσα από την επιστημοσύνη, μέσα από την προκοπή και την αφοσίωση μας έκαναν και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι. Και θέλω να συγχαρώ για την επιλογή”.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: “Η τελευταία συμβουλή μου είναι κρατήστε την σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου μας ψηλά. Κρατήστε τα ιδανικά μας και προασπίστε την πατρίδα μας όπως το πράξατε τις τελευταίες δεκαετίες. Ο επιμένων νικά και αυτό στο τέλος θα γίνει, γιατί θα επικρατήσει δικαιοσύνη παρά την υποκρισία που διακρίνει κάποιους”.
“Είχα σήμερα την ευκαιρία με παρρησία να πω και για τα Ηνωμένα Έθνη και για κάποιους που  εθελοτυφλούν. Πολλές φορές τα συμφέροντα είναι εκείνα που υπερισχύουν. Ο αγώνας μας όμως μπορεί να ανατρέψει αυτά τα δεδομένα και αυτή την υποκρισία. Να τιμάτε όπως τιμάτε την πατρίδα μας και θα σας τιμήσει η πατρίδα όπως σας αξίζει”, ανέφερε.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών οργανώσεων Αμερικής, Κυριάκος Παπαστυλιανού, ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στους Ελληνοκύπριους και στους Έλληνες που αγωνίζονται όχι μόνο για τα εθνικά θέματα αλλά και για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη γλώσσα και τη θρησκεία.
Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Παπαστυλιανού είπε:  “Στη σημερινή σας ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη πολύ ορθά αναδείξατε το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και τις απαράδεκτες διεκδικήσεις του κ. Ερντογάν. Αποφάσεις, ψηφίσματα τα οποία δεν εφαρμόζονται για όλες τις χώρες μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιός είναι ο ρόλος των δύο αυτών οργανισμών. Κατά την άποψη μου η εξυπηρέτηση των ισχυρών”, σημείωσε.
“Τα τελευταία δέκα χρόνια της διακυβέρνησης σας και όχι μόνο, έχετε προσπαθήσει και έχετε κάνει όλα τα απαραίτητα ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα ζουν ειρηνικά δίχως στρατεύματα. Δυστυχώς η συνεχής αδιαλλαξία της Τουρκίας δεν έχει φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα”, ανέφερε.
Ο ίδιος, έκανε αναφορά και ευχαρίστησε τον φιλέλληνα Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ για την συμπαράσταση του όλα αυτά τα χρόνια.
“Το κυπριακό πρόβλημα δεν λύθηκε ακόμη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτά που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα”, είπε ο κ. Παπαστυλιανού.
Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, αφού τόνισε πως η ελληνική κοινότητα δουλεύει σκληρά για την Κύπρο και την Ελλάδα, ευχαρίστησε τις ομογενειακές οργανώσεις, PSEKA, AHEPA, AHI, Hellenic American Leadership Council.
“Η δουλειά μας είναι παρά τις όποιες απογοητεύεις μετά από 48 χρόνια, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να δουλεύουμε σκληρά για να ελευθερώσουμε την Κύπρο και να προστατέψουμε την Ελλάδα”, ανέφερε.
“Ζητάω από την Κυβέρνηση να κάνει ένα πλάνο το οποίο να λέει ποιά ακριβώς πρέπει να είναι η λύση του Κυπριακού ζητήματος. Και εμείς, όλες οι οργανώσεις να ‘πουλήσουμε’ αυτό το πλάνο στην αμερικανική κυβέρνηση. Έχουμε τη δύναμη να βοηθήσουμε την Κύπρο και την Ελλάδα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κρίστοφερ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, είπε πως “η αναγνώριση του Αθανασίου είναι μια υπενθύμιση στον κόσμο του ταλέντου και της ευφυίας των Ελλήνων της Κύπρου. Όλοι μας εδώ αντιπροσωπεύετε το καλύτερο της Κυπριακής Διασποράς. Η καρδιά σας χτυπάει για την Κύπρο. Η τιμή είναι όλη δική σας. Να δούμε δικαιοσύνη στην Κύπρο και μια ενωμένη και επιτυχημένη Κύπρο”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Υπόκλιση στον ΚΟΣΜΟ»!

Ανάρτηση από το ΑΠΟΕΛ με την οποία ευχαριστεί τον...

Ευθύνες με ονόματα…

Η τεσσάρα από το ΑΠΟΕΛ δημιουργεί τριγμούς στο οικοδόμημα...

«Νίκες για την αντεπίθεσή μας…»

Για τη νίκη επί του Απόλλωνα κι ότι αφορά...

Το πρόγραμμα της β’ φάσης του Κυπέλλου Νέων Cablenet

Μετά τη διεξαγωγή των αγώνων της πρώτης φάσης του...

Κύπελλο Futsal: Σήμερα οι αγώνες της πρώτης φάσης

Με τους αγώνες της πρώτης φάσης αρχίζει σήμερα η...

Το ντέρμπι για είσοδο στον Β’ γύρο και το πλεονέκτημα Αβέρωφ

Μεγάλο φαίνεται να είναι το ΝΤΕΡΜΠΙ μεταξύ Αβέρωφ και...

Οι προβολείς στο «ΠΑΠ»! (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Οι αποψινοί δύο αγώνες σε «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ΓΣΠ,...

Μουντιάλ: Το σημερινό πρόγραμμα…

Σήμερα Δευτέρα ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική της φάσης των...

Έρχεται Κύπρο ο Παναθηναϊκός!

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχωρεί σήμερα το πρωί για...

Έκανε ήδη ρεκόρ η Ισπανία!

Η Ισπανία έχει πετύχει στο Μουντιάλ 2022 τρία γκολ...

Προβάρει τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Ροντινέι!

O Ροντινέι αποτελεί τον εκλεκτό του Ολυμπιακού για την...

Ο Γιάννης κέρδισε την τιτανομαχία με τον Ντόντσιτς!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε show για ακόμη ένα ματς...

TV Agenda: Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 12:00 ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΣΕΡΒΙΑ (ΡΙΚ 2) 15:00 ΝΟΤΙΑ...

Τι χρειάζεται η Γερμανία για να προκριθεί, όλα τα σενάρια…

Η ισοπαλία της Γερμανίας με την Ισπανία διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τα σενάρια πρόκρισης των...

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ νίκες για ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση… και τώρα Άρης-Πάφος FC! (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Άλλα δύο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής πέρασαν, με το...

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 72-100 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ερυθρόλευκη καταιγίδα στην Πάτρα!

Θεωρητικά, ο εκτός έδρας αγώνας με τον Προμηθέα ήταν...

ΠΑΟ 87-63 ΠΑΟΚ: Περίπατος πριν από το ΣΕΦ για τους πράσινους!

Την πέμπτη νίκη του σε έξι αγώνες στη Basket League πανηγύρισε...

Ξέσπασε στον πάγκο ο Κουρτουά… (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξαλλος ήταν ο Κουρτουά μετά το Βέλγιο-Μαροκό. Οι «κόκκινοι διαβόλοι»...

ΙΣΠΑΝΙΑ 1-1 ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο Φίλκρουγκ τους έδωσε οξυγόνο…

Ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γερμανία για την δεύτερη...

ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΑΡΦΟ: «Τι ατμόσφαιρα… τρεις βαθμοί» (ΦΩΤΟ)

Με ανάρτηση του ο Κίνγκσλει Σαρφό αποθεώνει τους Πορτοκαλί. Τι...

Πάτησε 6άδα, να μείνει εκεί!

Η διακοπή ήταν μια ευκαιρία για τον Μουνιόθ να...

«Το ΑΠΟΕΛ έχει το DNA του πρωταθλητή…»

Ο Πιέρος Σωτηρίου παρακολούθησε από το ΓΣΠ το ντέρμπι...

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΕΛ: «Ευτυχώς που υπάρχει ο κόσμος…»

Ανάρτηση από την «Θύρα 3» της ΑΕΛ μετά την...

ΔΟΞΑ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ.: Τέλος ο Μούζουρος, νέος κόουτς ο Πλατής!

Ανακοίμνωση αλλαγής προπονητλης από την Δόξα Παλιομετόχου. Αναλυτικά: Μετά από τα...

ΠΙΕΡΟΣ: «Τον πρώτο λόγο τον έχει το ΑΠΟΕΛ…»

Στην εκπομπή «Goal n’ Roll» της Cytavision φιλοξενήθηκε ο...

Τριγμοί σε όλο το φάσμα της Ομόνοιας…

Σε 12 αγωνιστικές, δέχτηκε 6 ήττες. Ποσοστό 50%. Συν...

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

Το ΑΠΟΕΛ με το Μιλόγεβιτς προπονητή, πέτυχε 6 σερί...

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ;

Ερώτηση για τη φετινή Ομόνοια. Που θα πάει η...

«Ήταν η στιγμή τους, σημαντική νίκη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την μεγάλη νίκη επί της ΑΕΛ, ο προπονητής...

ΞΕΣΠΑΣΑΝ… με «χώμα που περπάτησα…» (ΒΙΝΤΕΟ BALLA)

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Ανόρθωση και οι φίλοι της...

ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ…

Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ και με τα αποτελέσματα και...

«Ένιωσα περίεργα, περήφανος για τον εαυτό μου»

Το ντεμπούτο του σε αγώνα πρωταθλήματος με την φανέλα...

ΑΝΙΚΗΤΟΣ!

Έτσι παρουσιάστηκε ο Ανδρέας Κεραυνός στα δοκάρια της Ανόρθωσης....

ΝΙΝΓΚΑ (4)

Ο παίκτης που σφράγισε την σπουδαία νίκη πάνω στην...

ΠΡΩΤΗ…ΝΙΚΑΡΑ!

Έτσι είναι για την Ανόρθωση και το Μουνιόθ το...

ΑΕΛ 0-1 ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Η «Κυρία» επέστρεψε με πελώριο «διπλό» (ΦΩΤΟΣ)

Το γκολ του Νινγκά στο 44ο λεπτό ήταν αρκετό...

ΠΗΡΑΝ ΑΝΑΣΑ…

Χάρηκαν τη νίκη και οι διοικούντες την Ανόρθωση. Πήραν...

Μεγάλη νίκη για τον Αχιλλέα, 77-74 την ΑΕΚ! (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Σε μιαν σημαντική, όσο και σπουδαία νίκη έφθασε ο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τριγμοί σε όλο το φάσμα της Ομόνοιας…

Σε 12 αγωνιστικές, δέχτηκε 6 ήττες. Ποσοστό 50%. Συν...

ΝΟΚ ΑΟΥΤ…λόγω μάσκας ο Κβιλιτάια!

Πέτυχε μεν το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά...

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ;

Ερώτηση για τη φετινή Ομόνοια. Που θα πάει η...

Πυρ…και μανία οι Ομονοιάτες, αχώνευτη η ήττα και η απόδοση!

Ζητούνται εξηγήσεις για την ντροπιαστική εμφάνιση και ήττα στο...

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

Το ΑΠΟΕΛ με το Μιλόγεβιτς προπονητή, πέτυχε 6 σερί...

ΠΙΕΡΟΣ: «Τον πρώτο λόγο τον έχει το ΑΠΟΕΛ…»

Στην εκπομπή «Goal n’ Roll» της Cytavision φιλοξενήθηκε ο...

ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΟΕΛ στο ΣΟΥΠΕΡ ντέρμπι! (ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι «αιώνιων»...

Τους ανακοίνωσε…μεγάλο πριμ!

Πανηγυρικό κλίμα στα αποδυτήρια του ΑΠΟΕΛ, το οποίο έγινε...

ΔΩΣΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ…

Τους επικρίνουν οι οπαδοί της Ομόνοιας κι ζητούν εξηγήσεις...

ΝΤΟΥΠΟΦ-ΡΕΦ

Ο πρόεδρος της Πάφος FC παρακολουθεί τα πάντα και...