Το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ ανέλυσε την φάση με το ακυρωθέν γκολ της Ανόρθωσης στο ματς με τον Ακρίτα.
Η ανάλυση:
Ανόρθωση – Ακρίτας, 29ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Τέρμα
VAR: Παρέμβαση VAR, έλεγχος της φάσης – όχι τέρμα, offside.
Απόφαση διαιτητή μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR: όχι τέρμα, offside.
Επεξήγηση: Ο βοηθός διαιτητής και ο διαιτητής, ακολουθώντας τη διαδικασία του VAR για το offside, καταλόγισαν το τέρμα. Το VAR έκανε έλεγχο στη φάση χρησιμοποιώντας σωστά την γραμμή του offside καθώς και τη μέθοδο του τριγωνισμού που παρέχει το λογισμικό. Ορθά έγινε παρέμβαση από το VAR σύμφωνα με το πρωτόκολλο του VAR. Μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR, ο διαιτητής σωστά άλλαξε την απόφαση του.

Ανόρθωση – Ακρίτας, 7ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Άμεσο φάουλ και κίτρινη κάρτα
VAR: Παρέμβαση VAR, on field review για κόκκινη κάρτα λόγω στέρησης προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος.
Απόφαση διαιτητή μετά από on field review: Άμεσο φάουλ και κόκκινη κάρτα.
Επεξήγηση: Ο διαιτητής υπέδειξε άμεσο φάουλ και κίτρινη κάρτα για φάουλ από αμυνόμενο ποδοσφαιριστή εκτός μεγάλης περιοχής. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR και σωστά έγινε παρέμβαση σύμφωνα με το πρωτόκολλο του VAR για κόκκινη κάρτα λόγω στέρησης προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος. Μετά από on field review, ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση και υπέδειξε άμεσο φάουλ και κόκκινη κάρτα.
Λόγοι που λήφθηκαν υπόψη για την παρέμβαση του VARΗ απόσταση μεταξύ του αμυνόμενου και του τέρματος, η κατεύθυνση του παιχνιδιού, ο έλεγχος της μπάλας και η θέση που βρίσκονταν άλλοι αμυνόμενοι ποδοσφαιριστές.

ΦΑΣΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΚΡΙΤΑΣ 7ο λεπτό