Η ΚΟΠ αναλύοντας τις φάσεις στις οποίες έχει παρέμβη το VAR στην 4η αγωνιστική, συμπεριέλαβε και την αποβολή του Γουίλερ στο παιχνίδι ΑΠΟΕΛΟλυμπιακός.
Ουσιαστικά τονίζεται ότι ήταν σωστός ο διαιτητής και λανθασμένα επέμβηκε το VAR.
Η ανάλυση:
ΟλυμπιακόςΑΠΟΕΛ, 47ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Άμεσο φάουλ και κίτρινη κάρτα.
VAR: Παρέμβαση VAR, on field review για κόκκινη κάρτα λόγω στέρησης προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος.
Απόφαση διαιτητή μετά από on field review: Άμεσο φάουλ και κόκκινη κάρτα.
Επεξήγηση: Ο αμυνόμενος, έξω από τη μεγάλη περιοχή, χτύπησε την μπάλα μπροστά από τον επιτιθέμενο με το αριστερό γόνατο συρόμενος στο έδαφος και ταυτόχρονα, υπέπεσε σε φάουλ βρίσκοντας τον αντίπαλο με το δεξί του πόδι με ριψοκίνδυνο τρόπο. Ο διαιτητής, σωστά υπέδειξε το φάουλ και κίτρινη κάρτα. Έγινε έλεγχος στη φάση από το VAR και κάλεσαν το διαιτητή σε on field review για κόκκινη κάρτα λόγω στέρησης προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος. Λανθασμένα έγινε παρέμβαση από το VAR σύμφωνα με το πρωτόκολλο του VAR.  Μετά το on field review, ο διαιτητής λανθασμένα άλλαξε την αρχική του απόφαση και υπέδειξε άμεσο φάουλ και κόκκινη κάρτα.
Οι λόγοι που δεν έπρεπε να γίνει παρέμβαση του VAR (όχι κόκκινη κάρτα): Η κατεύθυνση της μπάλας (η μπάλα είχε πορεία προς την αντίθετη κατεύθυνση από το τέρμα) και ήταν αδύνατο για τον επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή να την ελέγξει και να σκοράρει άμεσα.