Με τις δύο γνωστές απουσίες, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ. Εκτός, έμειναν οι Μάγκλιτσα και Σούσιτς, ενώ επιστρέφουν στη αποστολή ο Μάριος Ηλία και ο Ντβάλι.
Στο ξενοδοχείο πήγε επίσης ο Τάσος Δώνης και πλέον το ερώτημα έχει να κάνει τόσο με την 11άδα, όσο και με την αποστολή που περιλαμβάνει 23 παίκτες.
Με τον Άρη, είχε μείνει εκτός ο Μάριος Ηλία ενώ ήταν μέσα τόσο ο Μάγκλιτσα όσο και ο Σούσιτς. Άρα λοιπόν, θα πρέπει να μείνει ένας ακόμα εκτός για να επιστρέψουν οι τρεις παίκτες.
Είναι και αυτό ένα εσωτερικό εμπόδιο, με την έννοια ότι θεωρείται και είναι, υπεράριθμο το ρόστερ, αφού υπάρχουν και άλλοι παίκτες, όπως ο Μούγιανιτς και ο Πολυκάρπου οι οποίοι έμεναν έξω με τον Άρη.
Άρα λοιπόν, ο Σωφρόνης, καλείται να αξιολογήσει όσο καλύτερα γίνεται αυτό το ρόστερ και εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας θα πρέπει να…κόψει παίκτες που θεωρεί ότι δε μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα του.
Όσον αφορά την 11άδα εδώ και αν είναι ακόμα…πιο ζόρικα τα πράγματα. Ειδικά, όταν πρέπει να βελτιώσει την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας, μετά τα θέματα που είχε το περασμένο Σάββατο και την οδήγησαν στην ήττα.
Πως θα…το δει και ποιους θα επιλέξει ο Κύπριος προπονητής, είναι καθαρά δικό του θέμα και δική του ευθύνη.
Λογικά, θα δούμε ένα ΑΠΟΕΛ με αλλαγές και ενδεχομένως σε όλες τις γραμμές. Αριστερά στην άμυνα, ενδεχομένως να επιστρέψει ο Φεράρι με τον Ντβάλι να διεκδικεί θέση στο κέντρο της άμυνας.
Στη μεσαία γραμμή, περιμένει ο Νταουσβίλι, είναι και ο Βιγιαφάνες που κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει ένα αγώνα με πιθανή παραμονή του Ντάλσιο στον πάγκο.
Ο Κβιλιτάια εκτός απροόπτου  θα πάρει φανέλα βασικού, για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο.
Αναμένονται με ενδιαφέρον οι επιλογές του προπονητή, όπως με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της ομάδας και αν θα καταφέρει να επιστρέψει στις νίκες και καλές εμφανίσεις.